Search

Algarve (og videre) i januar

I år kan vi kun beslutte i december, hvis og hvornår vi vil være i stand til at forlade for nytår helligdage. Med en reduceret tidsramme, er udbuddet stærkt reduceret med hensyn til steder og budgetter. Vi mener, at vi tager tilbage til Portugal, som tidligere og på lignende betingelser havde givet os stor tilfredshed. Da vi er om vinteren, vælger vi den milde Algarve-region, men vi finder kun flyvningen på Lissabon. Ikke dårligt, vi vil organisere en lille tur også ind i hovedstaden og dermed dividere de 7 nætter, vi har til rådighed: 1 i Evora, 5 i Lagos, 1 i Lissabon.

02/01
Som altid, det bedste tilbud tilbydes af Ryanair, som på 7:30 med en ring af trompeter stolt meddeler, at vi er landet i Lissabon på forhånd. Vi besluttede at dedikere til byen de sidste to dage af ferie (så vi kender det ganske godt), så efter at have hentet udlejningsbilen fra Goldcar, forlader vi straks i retning af Evora, krydser den meget lange Bridge Vasco de Gama. Vi ankommer til Dom Fernando hotel (reserveret på Booking med et godt tilbud og perfekt placeret til besøg i byen), som er næsten 10 pm. Heldigvis buffet af restauranten inde er stadig åben, og da vi begynder at blive lidt træt vi drage fordel af det at spise uden at gå ud.

03/01
Evora er den største by i Alentejo-regionen. Omgivet af en walled kabinet, kan det besøges med en dejlig gåtur. Vi beslutter at dedikere dem om morgenen og på 8 o’a halv, på trods af den overskyede himmel og en smule dis, går vi gennem døren nær hotellet. Centret er kendetegnet ved gyder, pladser, springvand og rester af romerske bosættelser.

Vi tager en første pause i Praca do Giraldo, det centrale torv omgivet af verandaer og mange caféer, så når vi miradouro af Diana-haven, der tilbyder en smuk udsigt over byen og ved siden af hvilke står det romerske tempel, det bedst bevarede romerske æra arbejde i hele Portugal.

Vi stopper derefter for et besøg i katedralen. Du betaler en billet på 3,50 euro for at få adgang til kirken, klosteret og taget, men det er absolut værd at komme ind.

Vi nyder stadig gyderne i downtown Evora, før vi når det sidste sted, vi ønsker at besøge: Capela dos Ossos of St. Francis Church, et lille kapel, hvis vægge og søjler er fyldt med knogler på mere end 5000 mennesker. Interessant besøg selvom temmelig foruroligende, især når du går gennem indgangen toppet med indskriften “Vores knogler er her for at vente på din”.. . . . Måske lidt dyrt billetten på 5 euro hver, da det tager 5/10 minutter at se det.

Sikkert byen fortjener mindst en hel dag, men vi har travlt med at nå de gyldne strande i Algarve og deres milde klima, så ved middagstid vi hilse Evora og forlade. Som i vores tidligere besøg er vi forbløffet over den lave trafik på motorvejen, og hvordan hvilestederne er smukke og velholdte (en tropisk-tema autogrill med bade, der spreder lyden af regnskoven vil altid forblive blandt mine minder).

Vi ankommer i Lagos i den tidlige eftermiddag, solen har overtaget på skyerne, der er 17 grader, og du indånder duften af havet. Jeg ville også være okay.

Vi valgte som base Dom Pedro hotel, (også med super morgenmad tilbud inkluderet på Booking) en stor ejendom i Meia Praia, smuk og meget lang strand lige udenfor Lagos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *