Search

Aruba og Curacao i autonomi

Du kan ikke altid gå til Asien, verden er fantastisk, og du er nødt til at udforske det! Og så i oktober går vi på jagt efter muligheder for at organisere 15 dages afslapning i slutningen af januar. I Antiller var vi allerede et par år siden (Guadalupa og Marie Galante flot, men ikke for alle), og vi vender gerne tilbage; denne gang vælger vi to af de hollandske Antiller: Aruba og Curacao. Vi opgiver Bonaire, den tredje ø, af tidsmæssige årsager.

VÆLG DIN FLYREJSE
I årenes løb har vi i stigende grad sætter pris på bekvemmeligheden af en flyvning fra vores by. og derfor er vores valg snart gjort: KLM fra Torino med mellemlanding i Amsterdam, som har fremragende tidsplaner og en god pris i forhold til bekvemmelighed (530 euro hver). Alternativerne var via USA: til samme pris, længere tider og ESTA’s behov også for transit. Vi vælger at ankomme i Aruba (med en dagflyvning) og forlade Curacao (med en natflyvning), fordi varigheden af mellemlandingerne er kortere, men set i bakspejlet vil jeg foreslå det alligevel, fordi Aruba, mere turistet, er en ø “lettere”, som at blive fortrolig, og være i stand til at anmode om mindre rejse (de områder af største turistinteresse er koncentreret i et par km i den nordlige del af øen) de første dage kan du virkelig hvile. Curacao, på den anden side, mindre frekventeres og vildere, kræver en lidt større indsats for at opdage det.

Vi arrangerer 7 nætter i Aruba og 6 nætter i Curacao; Set i bakspejlet ville jeg gøre det modsatte. Overførslen mellem de to øer kræver en kort (og dyr) indenrigsflyvning; Desværre er der ingen søforbindelser. Hvis du kan, i højsæsonen undgå overførsel mellem øerne i weekenden, fordi lufthavnene er overbelastet, det naturligvis giver prioritet til interkontinentale flyvninger og tidsplaner kan nemt gå til det punkt. Der er mange flyselskaber, der flyver mellem øerne, nogle mindre pålidelige til tider end de andre. Ud over at spørge på internettet, kan det være nyttigt at søge råd hos indkvartering manager, hvor du vil bo. Vi for 135 euro hver fløj vi med Winair: let køb (i dollars) på deres hjemmeside, elektronisk eneste billet, nyt fly, intet problem eller forsinkelse.

ORGANISER DIT OPHOLD
Selv om de nederlandske antiller stadig er en del af Kongeriget Nederlandene, har de været uafhængige af moderlandet siden 1990’erne for visse (f.eks. sundhed, uddannelse, transport) og er også uafhængige af hinanden. I Curacao, frekventeres kun af europæere, næsten alle hollændere, taler vi hollandsk, ud over den papyment, der er den lokale dialekt, og Curacao Flower bruges. Aruba, på den anden side, er blevet koloniseret af den amerikanske turisme: uanset hvor den amerikanske dollar bruges (kun i supermarkedet resten kan gives til dig i Fiorini di Aruba), der er en masse engelsk og spansk, ud over papiing, afstandene er i miles, benzin i gallon, osv. Dybest set, i Aruba vil du ikke behøver at ændre euro på alle i forints: blot på ATM trukket tilbage i dollars, og i supermarkedet du bruger kortet for at undgå at have mere i florins, som du ikke kunne bruge i Curacao fordi florin er anderledes. I Curacao, på den anden side, er det vigtigt at have lokal valuta, som du kan trække direkte på pengeautomaten. Kort accepteres i næsten alle restauranter, men du skal bruge penge til at leje liggestole på stranden og for nogle hurtige snacks.

For adgang til ABC øerne (Aruba, Bonaire og Curacao, de tre hollandske Antiller) skal du have et pas; Den indvandring kortet er udfyldt online på den officielle hjemmeside før ankomst. For Curacao kan du finde det her, og det er obligatorisk, i Aruba kan du stadig udfylde det på flyet, men tjek her, fordi reglerne udvikler sig. Proceduren er meget enkel, og forklarede meget godt i de to officielle turistportaler, som blandt andet er meget rige på information og tips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *