Search

Den store Nordeuropa i autocampere

Det var år, at jeg havde i mit hoved denne tur, og først nu, efter at have afsluttet det, efter at have besøgt smukke steder, der har beundret vidunderlige landskaber, der har rejst spændende veje og puste luften i polarcirklen, først nu forstår jeg, hvorfor jeg ønskede det så meget, og først nu kan jeg sige med sikkerhed, at det er en rejse, at en autocamper, før eller senere, står over for mindst én gang i sit liv! Ligesom alle ture, især denne ene, skal det være designet og planlagt lang tid før med hensyn til stop, steder at besøge, og så krydser du 6 forskellige nationer derefter regler for at følge, lokale love, tilstand af motorvejsafgifter, kort sagt alt hvad du behøver at vide, fordi så når du rejser, er tiden til at dokumentere dig selv virkelig lidt.

Jeg vil starte med at sige, at vi på denne tur bevidst undgik Legoland-parken i Danmark, landsbyen Julemanden i Rovaniemi i Finland og Nordkap. Vores destinationer var polarcirklen, Lofotenøerne og de norske fjorde.

ROTHENBURG OB DER TAUBER – TYSKLAND 28/7/2019
Vi forlod den 28 juli fra Torino på 6:00, foran den schweiziske passage og vide, at deres tolerancer i form af vægte er mere begrænset, jeg vejede autocamper på den offentlige indvejning af Caselle lige før de forlader, 35 Q-li førerløse med fuld vand og diesel, kan du forlade! Vi passerer gennem Chiasso, krydser hele Schweiz, vi går vejen, der vil tage os til passet af San Bernardino, som stiger op til 2065 meter højde giver smuk udsigt blandt små vandområder, søer og fyrreskove. Vi fortsætter, indtil vi forlader Schweiz, vi kommer ind østrig, hvor vi kun skal rejse omkring 30 km, vi gør det på en motorvej for ikke at betale den østrigske badge. Vi kommer ind i Tyskland på højden af Bodensøen, hvor vi stopper for et stop kun ved hjemkomsten af vores tur. Endelig er vi på de berømte tyske motorveje, som denne gang vil vise sig at være en reel smerte, da bogstaveligt talt hærger fra byggepladser af vigtige arbejde; Skiltene over hver byggeplads viser datoer for end-of-work omkring 2020 – 2021. I omkring tusind miles af motorvejen, rapporterede Google Maps 14 byggepladser, så før du begiver dig ud på vejen, overveje ruten godt.

Vi ankommer om aftenen i Rothenburg ob der Tauber og stopper for natten ved parkering P3 på følgende koordinater: N 49.381900, E 10.188880

Parkeringspladsen har mulighed for at tage lastning og losning og er meget komfortabel i centrum af Rothenburg selv til fods.

Rothenburg ob der Tauber (Rothenburg over Tauber) er beliggende i det nordlige Bayern, det er helt omgivet af vægge i 300 og 400’erne for meget walkable. Spadseretur gennem gaderne kan du beundre elegante huse og facader lavet med forskellige stilarter og farver, balkoner fulde af blomster og mange butikker med jernskilte stikker ud på gaden. Byen ligger langs den “romantiske vej” (Romantische Strae), en 370 km lang vej, der løber fra syd mod nord; at besøge godt selv de vigtigste og smukkeste steder langs denne vej ville det tage mindst en uge. Du kan køre komfortabelt i bil, men der er også en smuk cykelsti, 460 km lang, hvilket gør dig opdage endnu bedre landskaber i denne del af Tyskland. Det kunne helt sikkert være en mulig fremtidig tur, men for nu, da vores destination er den store nord, vi vender tilbage i autocamperen for at spise og planlægge den næste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *