Search

Et spring i Bratislava

I år ser det ud til, at kulden ikke ønsker at ankomme her, så vi går på udkig efter det, før jul atmosfære inkluderet, i en hovedstad, der mangler fra vores liste: den lille Bratislava.

Ryanair fly fra Ciampino købt for et par snese euro, strengt kun håndbagage, for disse meget få dage.

For at undgå diskussioner med taxachauffører, som alt for ofte sker i Østeuropa, vi bekvemt tage bussen 61 til hovedbanegården (Hlavnà Stanica) Stop er på den yderste højre fra afgangen fra lufthavnen, og billetten er lavet til maskinen, vælge varigheden af turen, Vi gør 60-minutters billet, til en pris på 90 cent per person. Herfra er der de andre busser til din endelige destination i byen, eller du kan fortsætte til fods til centrum, blot passerer den store tunnel, der er placeret på hovedvejen, og fortsatte rettigheder for ikke mere end et par miles. Vi kunne også gå til vores hotel, men at være nu nat foretrækker vi at tage bussen 84, hvilket efterlader os næsten et skridt væk.

Hoteller i Bratislava er ikke så billige, som du måske tror: for eksempel fandt vi dem forholdsmæssigt dyrere end i Prag. Vi vælger Petite Dependance, en b&b med gode anmeldelser, og vi føler os godt. Små værelser men meget komfortable, rene og rolige. God morgenmad, serveret i den tilstødende bar. Vigtig note, et bryggeri lige i samme bygning (ved siden af morgenmadsbaren), hvor du kan sidde og nyde lokale øl på alle tidspunkter til en latterlig pris. Øl koster mindre end vand.

27. NOVEMBER
Første stop på vores tur i byen kan kun være slottet. Hvad er mest slående er dens beliggenhed, hvorfra du har en spektakulær udsigt over Donau. slottet daterer sig tilbage til 1000-tallet, men desværre efter den ødelæggende brand i 1811 faldt det i forfald og blev fuldstændig genopbygget først i 1953. I dag er det Parlamentets hjemsted. De kalder det også “hovedet bordet”, og jeg vil sige, at det ikke er meget elegant og meget lineær form, minder om det.

Dagen er drizzly, og vi lige i tide til at nyde udsigten fra slottet, før en irriterende tåge begynder at danne. Vi kommer ned ad bakken og går ned ad gaderne i centrum. Overflødigt at gøre listen over barokke kirker og paladser: Bratislava er en lille hovedstad, at besøge til fods at fare vild langs sine elegante gader, på dette tidspunkt allerede dekoreret til juleferien. Atmosfæren er retro og vagt prætentiøs, med klar konkurrence til pompøse Wien, men meget behageligt. Den berømte bronze skulpturer, som lejlighedsvis pip (en på alle manden på arbejde i mandehullet), giver en lettere og mere underholdende note.

Lige uden for centrum, øst for den gamle by, til stede i hvert billede af Bratislava er kirken St. Elizabeth, bedre kendt som den blå kirke, et fint eksempel på Art Nouveau.

Efter allerede at have oprettet julemarkeder og især tællerne med typisk mad, er det her, vi vil forbruge vores frokoster og middage. Meget sjovt at smage lidt af alt: fra kød i tusind måder og saucer, til søde og krydrede palacinkes, til min elskede trdelniks, til den uundgåelige varme vin.

Om eftermiddagen tager vi bus 29 fra stop under New Bridge (Novy Most) foran UFO tårnet og om en halv time ankommer vi til Devin Castle. Om sommeren er der også både, der afgår fra Bratislava og tager dig der, eller du kan vælge at komme der til fods eller på cykel langs cykelstien om cirka to timer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *