Search

Et uspoleret land med overvældende skønhed

Kommer tilbage fra den ikke billige bryllupsrejse i 2017, for sommerferien 2018 min mand og jeg beslutter at vælge et land stadig lidt kendt, ikke at blive kaldt rent turist og overkommelige omkostninger. Tanken er almindelig: ALBANIEN!

Forskning begynder på de forskellige rejsesider og alle de oplysninger, der findes kun styrker vores idé og brændstoffer vores entusiasme, til det punkt, der involverer to dovne fætre. I vores ideal ferien skal være næsten anstrengende, aldrig mere end 4 dage på samme sted, ændring af hoteller, km og km af rejse … hvor meget det var værd i dette vidunderlige land!

VALGET AF REJSE
Det første vigtige valg er ankomst og afgang rejse, vi er fra Bari og mulighederne er tre: færge til Durazzo da Bari, færge til Saranda fra Brindisi eller fly til Tirana da Bari Palese. Vi vælger almindeligt og uden forsinkelse for flyet, knappe 30 minutters flyvning, kan vi besøge hovedstaden og omkostningerne er næsten analoge til færgen. Det selskab, der tager os til Tirana er Blu Panorama, der drives af Albawings, til en pris på 220 euro a/ r med indchecket bagage. Når du lander i hovedstaden, er målet at leje en bil for at nå langt syd for nationen. Browsing på nettet var ganske let at finde en biludlejning i centrum af Tirana, hvilket ville give os mulighed for at vende tilbage til at forlade bilen i lufthavnen. Med omkring 400 euro for en uge, herunder maksimal forsikring på biler og passagerer og dobbelt chauffør, lejer vi en meget komfortabel Dacia Sundero, som uden problemer har holdt op 1500 km jorden langs de albanske kyster og bjerge.

I FLYVNING
Rejsen begynder om eftermiddagen 13.08, indledt på 19, 30 minutter senere lander vi på jorden i Tirana, nyder en storslået solnedgang flyver over bjergkæder omkring hovedstaden. VELKOMMEN TIL ALBANIEN! Umiddelbart ændrer vi et lille tal, omkring 50 euro (den lokale valuta er lek, omkring 1st 125 lek) ikke er særlig gunstig ændringen i lufthavnen, til at klare de første udgifter: at købe et lokalt kort (internetforbindelser er ikke altid let at finde, og vi har brug for en konstant navigator) og betaling af taxa, der ville tage os til byens centrum. Ved udgangen af terminalen er der laviner af taxachauffører klar til at tilbyde os passager, men deres arbejde som en underbank har forladt os forvirret, så vi beslutter at forlade strukturen og stole på taxier parkeret langs vejbanen; vi starter måleren med omkring 10 euro og en halv times kørsel vi ankommer til vores hotel, Værelserne, tæt på den kunstige dam og ikke langt fra centrum.

Tirana
Værelserne Hotel er en struktur inden for boligkomplekser, de tildeler os en lejlighed, der er i 4, færdig minimal og ultramoderne, for et tal på 30 euro pr. Nat pr. Kranium. Vi forbereder os til middag, og efter 15 minutters gang, krydser parken i hovedstaden, ankommer vi i et nysgerrigt lille sted, som vi valgte på nettet, Era Vila. Vi sidder på en terrasse med udsigt over det finansielle og kommercielle centrum, og vi smager de fremragende typiske retter i Tirana, ikke at gå glip af fergese, en velsmagende kød og feta wienerbrød og indfødte øl, som Tirana netop!

Om morgenen vågner godmorgen op, stratosfærisk morgenmad, rig og varieret og straks opdager rigdommene i hovedstaden. Lad os gå tilbage til centrum, der passerer gennem hovedgaderne, som blev rejst de offentlige bygninger, alle for nylig bygget, men med arkitektur, der blander modernitet og nyklassicisme. Vi ankommer til den enorme Scanderbeg Square, hjertet af hovedstaden, hvor Nationalmuseet, statuen af helten Scanderbeg, biblioteket, moskeen (desværre under renovering) og den ortodokse katedral (bag pladsen) er placeret. Lidt længere nede ad vejen til en anden arterie vej i hovedstaden, vi støder på Bunk’Art 2, en armeret beton bunker (symboler på det albanske diktatur, som nationen er spredt) inden for hvilke snoede stier og værelser. Vi beslutter at besøge det uden megen nysgerrighed, og vi opdager, at det er indenrigsministerens skjulested. Indeni er det en præcis historie om det albanske gendarmeri fra uafhængighed i 1912 til Anden Verdenskrig, af politiet fra den fascistiske invasion til befrielse og under diktaturet.

Efter den interessante historiske tur leder vi til udlejningsbilen og passerer gennem de smukke gader i centrum, som vi opdager at være i live og fuld af klubber og hoteller, vi støder på et stykke af Berlinmuren. Hent bilen og afhente kufferter fra vores hotel, vi leder til Himare, en lang, travl rute til Durres men anlagt vidunderligt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *