Search

Eubea, denne ukendte

Grækenland byder os velkommen hver sommer i årevis for en uge med afslapning i sit smukke hav. i betragtning af alle Sporadi og Ionies, nogle kykladerne og en del af Kreta, besøgte Den Kalorieiske Halvø og Peloponnes, hvor skal vi gå i år? Den billigste flyvning ville tage os til Athen. Et hurtigt kig på Google Maps, og det ser ud … Euboea.

Du har aldrig hørt om det, ikke? Det ligger syd for Sporadi, overfor kysterne i Beozia og Attika, og er den næststørste græske ø efter Kreta. Nå ja, det er en ø, selv om det ikke synes, så tæt på kysten af kontinentet. Faktisk i byen Calcide strædet er så … Stramme… som endda er forbundet til fastlandet med en bro. Ellers er den sydlige del af øen tilgængelig med båd (ca. 1 times rejse) fra havnen i Rafina, som kun er en halv time fra Athens lufthavn. Hvorfor har vi aldrig hørt om hende?

Vi søger obligatorisk efter nyheder på nettet. Intet, de kan ikke finde nogen. En modløs, men ikke ligefrem ny rejserapport om camperistas.com. et par hurtige citater i blogs om Grækenland.. selv Tripadvisor er tætpået med information, både på italiensk og engelsk, og de få, der er der vedrører den nordlige del af øen. Men vi har kun 8 nætter til rådighed, og vi foretrækker at bo i syd, også fordi øen ikke synes at have en god vej. Denne destination, så indhyllet i mystik, tiltrækker os mere og mere. Det er besluttet, du går!

Vi organiserer opholdet ved at dividere det ligeligt mellem to feriesteder: 4 nætter i Mourteri, nær Kymi i den centrale del af øen, og 3 nætter i Karystos, langt sydpå. Vores fly ankommer til Athen om aftenen kl 22:00, mens afgang er på 20:00, beslutter vi det for en løkke rute: på den første nat, med en times motorvej, vi når Eubea via den berømte bro, og vi stopper med at sove i Calcide, en landsby uden nogen særlige attraktioner, hvis ikke en promenade, der ligner en lang flod, da havet arm er kun 40 meter. Derfra skærer vi øen til den ægæiske kyst, stenet og vild, som for at se billederne inspirerer os mere af kysten inde i landet, sandede og mere bygget. Vi rejser sydpå til Karystos, og vender derefter tilbage med færge fra Marmari til Rafina, selve formiddagen af afrejse.

KYMI OG DINTORNIS
Det første område, vi udforsker, er Kymi. Vi når det fra Calcide gennem et decideret bjergrigt område (Mount Dirfi er over 1700m), langs smalle og meget naturskønne veje, hvor vi sjældent møder nogen, på trods af at det er lørdag. Vi stopper i et par timer i Paralia Chiliadou, for en første sukkende dukkert. Stranden, en god km lang, er af lysegrå småsten, havet er grønt, liggestole og paraply er inkluderet i forbruget i baren. Der er nogle pensionater undervejs (alle brolagt til havet), men der er ikke noget rigtigt land. Der er få mennesker på stranden. Vi begynder at kunne lide denne Eubea.

Midt på eftermiddagen går vi tilbage på vejen, destination Kymi. Efter yderligere to tusinde hårnålesving midt i Middelhavet krat, er vi i landsbyen, oppe på en bakke; et par kilometer, på havet, er der Paralia Kymi, hvorfra hun ønsker at færge sig til Skyros, i Sporadi. Men vi har ikke fundet et sted i Kymi: det er stadig i begyndelsen af august, der er fire af os, og der er ikke så mange overnatningssteder. Vi er nødt til at komme så langt som Mourteri, en halv time og 20 km længere. Set i bakspejlet viser placeringen sig at være ubehageligt: Mourteri er blot en gruppe på omkring tyve feriehuse, stranden, enorm, er smuk, men meget udsat for vinden, der er ingen supermarked og selv til middag er der kun et par muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *