Search

Fra Krakow til Østersøen: På vej gennem Polen

Det er sommeren 2019, og den sædvanlige feriegruppe i år er indsnævret, og i betragtning af mine forældres fravær besluttede jeg (David), min kone Chiara og vores søn Gianluca at gøre noget andet: Brug areo en transportmiddel, og lej derefter en bil, når vi nåede den tilsigtede destination. Kasseret, på grund af de høje omkostninger, Baltikum hypotese, vi valgte Polen, en lang tur fra syd til nord for at opdage byer, slotte og steder af hukommelse.

Kombinationen af fundne flyvninger er ikke den bedste, vi vil forlade Treviso, mens afkastet vil være til Orio al Serio, men flyver billigt med Ryanair vi var nødt til at bosætte sig. Hvis du har tålmodighed til at læse mig, vil du opdage Krakow og dens omgivelser, så Breslavia, Poznach, Torui og endelig Gdansk og Østersøen.

Krakow har allerede skrevet udførligt i andre dagbøger, og der er ingen mangel på websider dedikeret til byen, så jeg vil ikke understrege her skønheden i Markedspladsen (Rynek Gowny), den gå glip af besøg af Wawel eller den klassiske rundvisning i det jødiske kvarter (Kazimierz); Jeg vil forsøge i stedet at introducere dig til mindre kendte steder og give dig nogle tips om hvor man kan bo, spise og shoppe.

Lad os starte med nogle turisttips: nær Grodzka Ulica, for eksempel, vi nød turen inde i huset, hvor den fremtidige John Paul II opholdt sig i omkring 15 år, før de blev kardinal. Fra memorabilia til tøj, fra skrivebordet til hans Bibel, fra knælende til malerierne udstillet: her alt taler om ham. Fortsætter mod Markedspladsen opmærksomme på rip-offs: før du køber et minde om byen eller bare en T-shirt med indskriften Krakow vendte flere butikker, fandt vi bedre og billigere produkter på Floriaska og blandt banketter af Fabric Market (Sukiennice). Kom til Rynek, glem ikke at stoppe og prøve en af Wawels mange chokoladespecialiteter: slikke dit overskæg som katte! Også på pladsen tage et billede med Piotr, den polske koreograf og instruktør, hvis statue er placeret på den berømte Cabaret Piwnica Pod Baranami, grundlagt af kunstneren selv. Tag en kort omvej til det slovakiske teater langs Floriaska, det er det værd. Ankommer nær døren, en tur langs de gamle mure er et must, intet ekstraordinært, men stadig stemningsfulde panorama med klokketårnet i Kirken St. Mary i baggrunden. Hvis du elsker udsigten ovenfra gå ikke glip af opstigningen til Rådhuset (Ratusz w Krakowie), på trods af umuligheden af sikkerhedsmæssige årsager for at nå terrassen, fortjener udsigten på pladsen indsatsen. Uden for de klassiske turistruter er det værd at nå distriktet Podg-rzze for at besøge den imponerende kirke St. Joseph (Koci’s) Selvom det er relativt nyt, har det et billedligt meget rigt interiør. Kvarteret er også kendt for at være vært for den berygtede Oskar Schindler Factory, industrimanden, der reddede tusindvis af jøder fra den visse død.

Her er nogle kulinariske tips: prøv Zapiekanka (prøv det i Kazimierz Square) og Sernik (en kage lavet af blød ost produceret i det polske landskab), to lokale specialiteter, som du også finder i andre byer, men ikke så god som her. Endelig, lad os tale om den ideelle indkvartering; medmindre du er en af dem, der ikke kan opgive aftennattelivet, anbefaler jeg, at du finder indkvartering uden for den gamle bydel. Hoteller og lejligheder er billigere og offentlig transport er hurtig og billig. Vi var meget heldige, vi holdt i bydelen Podg – rze i en stor lejlighed og ligger kun 300 m fra sporvognsstoppestedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *