Search

I Slovenien, langs farvandene i den østlige

Mens jeg på den anden side af grænsen mellem Italien og Slovenien bliver mindet om Historien om Patrizios rejse, der alle fokuserede på den store krig og vedrørte de mange konflikter, der har fundet sted i dette område. Faktisk motorvejen, der tager os til Slovenien, er foret med grønne områder og en blid bakke, intet anderledes end Italien jeg forlader. Grænser, når du er i en passage zone mellem den ene og den anden, er afsløret for, hvad de er: tvinger, som endnu forårsager, og har forårsaget, så meget skade. Især denne grænse. Bare en slags åben motorvejsafgift er, hvad der gør os til at indse, at vi har været til en anden stat, det andet tegn er, at lige her er Casino, praktisk talt på motorvejen. Her kommer mange italienere for at lave benzin og spille, men jeg er klar til at vædde på, at de – som altid – ikke vinder… Og du kommer til Ljubljana, hovedstaden i Slovenien, den mindste europæiske hovedstad, også kaldet den lille Prag.

THE ARGONAUTS
Ljubljana er en meget smuk by grundlagt, siges det, af argonauterne og Jason, der besejrede Dragen lige her, hvor der i oldtiden var den sump dannet af floden Ljubljanica, som stadig passerer der stille er langsom. Det interessante er, at ifølge den berømte græske myte, helten Jason og hans argonauter, der havde fundet den berømte Golden Vello i Colchis, ville ankomme her langs Donau-floden, snarere end på tværs af Det Ægæiske Hav! Denne legende, som jeg opdager bekræftelseher, styrker mig i min arkæologiske intuitioner (at hvis nogen husker jeg fortalte i forskellige artikler om folkene i havet og min tur til Estland på Østersøen), og det er, at argonauterne, de mytiske navigatører i antikken samt de mest reelle og historisk dokumenterede folk i havet efter, fra Donauville hovedet til sin biflod sava , derefter til kilden til Ljubljanica-floden, lige her i Slovenien. Floder er motorveje i antikken! Det ekstraordinære er, at legenden fortsætter med at sige, at lige her, besejrede dragen, argonauterne nedrevet deres båd for at transportere den til Adriaterhavet, som er længere mod vest, for at vende hjem. Åbenbart de ikke nedrive det, men de demonterede det, da det var en båd syet uden køl og med træet ned: de bar det med våben til havet og samles igen for at sætte det tilbage i vandet.

DRAGEN
Ljubljana, i øvrigt, vil fortsætte med at have dragen som et symbol. Og drager er de hovedpersoner, du ser på den store bro, vi krydser. Den berømte Bridge of Dragons (Zmajski Most) bygget mellem 1900 og 1901, som er arbejdet i arkitekten Yuri Zaninovic, meget kendt her. Faktisk Ljubljana har en meget interessant gammel bydel og en kulturel aktivitet, der omfatter store koncerter og store og teatralske og musikalske forestillinger om sommeren og med et fantastisk universitet meget berømt, som ved den måde, de fortæller mig, er ikke for et gebyr. Dens arkæologiske museum er også meget interessant, fordi der er bevaret vigtige arkæologiske fund fra den romerske æra, blandt dem statuen af en romersk patricier alt i guld, der tårnerede over en kolonne, der i lang tid blev holdt i centrum af Ljubljana. Men det er ikke den romerske æra, der er mest interessant: det er bestemt mere interessant, der går tilbage selv til den neolitiske, med den berømte fløjte af Divije Babe, skåret i lårbenet på en bjørn. Og den æra rigeste af vidnesbyrd og fund er, at af jernalderen: i virkeligheden er museet bevaret, ud over de berømte syet både, der tjente til transport via floden, ud over smukke rav og juveler, den berømte seula af Vaje, der findes i området Novo Mesto, hvor vi vil gå

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *