Search

Irak Rejseguide

Med Mesopotamien indeni, har Irak i århundreder været betragtet som sæde for den idylliske Eden-have beskrevet i Bibelen. Landet har tre sjæle: den shiamuslimske, den sunnimuslimske (både arabisktalende) og den kurdisktalende. Mens ustabilitet underminerer sikkerheden for rejsende i de to første områder, i det grønne irakiske Kurdistan, på den anden side, er der en økonomisk og kulturel renæssance, under beskyttende øje af den modige Peshmerga.

Gå ikke glip af det
ERBIL – Hovedstaden i den kurdiske region, er det nok den ældste by på planeten stadig beboet. Dens befæstede citadel dominerer det fra toppen af en fortælle, bakke på 32 meter høj dannet med overlapning af flere civilisationer gennem årtusinder. Det er på UNESCOs verdensarvsliste og har 600 boliger på et areal på 102.000 kvadratmeter. Gå ikke glip af Ahmadi-porten, Mulla Afandi-moskeen og det smukke tekstilmuseum i Kurdistan, som illustrerer de forskellige væveteknikker og forskellene mellem de forskellige stammer i valget af farver og dekorative motiver. Det vidunderlige sted for en tur er Shar Garden Square, ved foden af citadellet. Denne plads er stedet for den gamle Qaysari Bazaar, betragtes som et af de ældste markeder i verden. I det kristne kvarter er det værd at besøge Museum of Syrian Cultural Heritage, som illustrerer betydningen af denne befolkning i det irakiske samfund. Du kan ikke forlade Erbil uden først at beundre sine to grønne lunger: Sami Abdul Rahman Martyr’s Park, som er bygget i et tidligere militært hovedkvarter for Saddam Husseins regime, og Minaret Park, bygget op omkring en gammel minaret fra 1190, hvorfra du kan tage en luftballon til en naturskøn tur eller en zip line for at nå Shanadar Park. Den største moské i Kurdistan kan også besøges: den er dedikeret til Jalil Khayat, der bestilte den i 2007, der dækker 15.000 kvadratmeter, og er ledsaget af to minareter 65 meter høj.

RAWANDUZ GOLA – 130 km fra Erbil, i bjergene, der markerer grænsen til Iran, ligger denne storslåede kløft, som huser et idyllisk sted, virkelig unikt, for en overvejende ørken nation som Irak: Falls of Gali Ali Beg, omkring ti meter høj, at danne en stille dam, omkring hvilken der er en lille dam. Et par kilometer væk er Bekhal Resort, med de eponyme vandfald, som også er meget naturskønne.

SLOTTET KHANZAD – Stiger på en lille bakke 22 km fra Erbil. Århundrede, det tilbyder en smuk udsigt fra sin top.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *