Search

Om stranden i Rosignano Solvay

Følgende udskrift er blevet offentliggjort i det sidste nummer af Touristspercaso Magazine:

I Cecina: gå ikke glip af de “hvide strande” af Rosignano Solvay såkaldte på grund af et sand med perlemor partikler, der giver det en ekstraordinær glans og selvfølgelig et krystalklart hav til det punkt at gøre det ligne en eksotisk polynesisk atol”

Dette har fremkaldt en masse negative og forargede reaktioner fra læserne. Men er Rosignano strand virkelig hvid takket være perlemor partikler? Bare gøre lidt websøgning …

Marco Gasperetti skriver i Corriere della Sera den 22.

“Succesen med denne caribiske effekt skyldes ikke naturen, men udledninger af calciumcarbonat fra Solvay-industrien og nogle steder (som en undersøgelse foretaget af retsvæsenet kunne mangedobles) er der et forbud mod badning. Kort sagt, de hvide strande, en af de vigtigste turistattraktioner, er et stort hul. På søndag, 21 juli, miljøforkæmpere, den radikale venstrefløj og Demokratisk Medicin organiseret en demonstration blandt tusindvis af badende. “For at advare dem,” forklarede de. Økologer taler om kviksølv, krom, arsen og bly udledes fra fabrikken og udbredt forurening. Region og kommune beroliger, men en undersøgelse foretaget af anklagemyndigheden i Livorno skaber ny polemik. I mellemtiden, mens du solbader på stranden og i det “slapt” hav, tager du badning, trækker solvays rør og planter et atypisk postmoderne landskab og lidt foruroligende.”

For blot at nævne et andet eksempel nævner webstedet destinazioneterra.com, som også omhandler rejser og turisme, en undersøgelse fra 2014, der bekræfter, at de hvide strande i Rosignano er resultatet af en kemisk losseplads: “den hvide af strandene er ikke mælk, men industrielt mudder og vand, kalksten og kridt, rester af kemisk forarbejdning, der hældes i havet og på stranden. Klitterne er ikke naturlige: en civil losseplads og produktionsaffald lukket siden 1980’erne. I 2009 iværksatte Den Offentlige Anklagemyndighed i Livorno en undersøgelse af mængden af losset slam: ARPAT certificerede 129.000 tons. Og i 2010 certificerede han 120.000 af dem, fyldt med tungmetaller.”

Det er nok at gå bare til Wikipedia for at få nogle historiske nikker: “Hogh, som viser sig at være den største i Europa, blev bygget i 1912 nær stranden, begynder sin aktivitet i 1914, producerer, foruden karbonat af natrium, iltet vand, polyethylen, calciumchlorid, natriumbikarbonat og saltsyre. Adgang til stranden er givet af en lille bakke, som indtil 1983 fungerede som en losseplads for affald af produktion og husholdningsaffald. (…)

På grund af Solvays udledninger, som omfatter forskellige forurenende stoffer (herunder når kviksølvet frigives i forarbejdning gennem natriumchloridelektrolyseanlægget), er de hvide strande blandt de mest forurenede i Italien, og fiskeriet i nærliggende farvande er ekstremt reduceret. Desuden er denne kyststrækning blandt de 15 mest forurenede kystområder i Middelhavet i henhold til FN’s miljøprogram. Problemet er blevet væsentligt afbødet siden 2000’erne. Faktisk blev elimineringen af kviksølv fra Solvay-produktionscyklussen afsluttet i 2010 efter omdannelsen af implantatet til membranelektrolyse fra 2008. (…) Ikke desto mindre, selv i årene op til omdannelsen af industrien, denne kyststrækning er blevet tildelt flere gange med det blå flag og de hvide strande er fortsat en af de mest populære strand destinationer i Toscana “

De ti smukkeste landsbyer i Romagna!

De, der tænker på Romagna normalt tænker på havet, stranden og sommeren. Faktisk er der et fascinerende bagland at opdage lavet af middelalderlige landsbyer, imponerende fæstninger og stemningsfulde udsigter egnet til hver sæson. Her er mine ti foretrukne landsbyer for alle interesserede i at tilbringe et par dage i Romagna baglandet. Har en god læse og har en god tur!

Verucchio
Suggestiv landsby i provinsen Rimini med udsigt over Valmarecchia. Fra hovedtorget klatrer langs fisketrappen til fæstningen, der majestætisk dominerer landsbyen: ved sine fødder kan du nyde et betagende panorama, mens du inde kan observere relikvier, der tilhører Malatesta og en lille torturhal. Det arkæologiske borgermuseum, der blev hilst velkommen i det tidligere kloster St. Augustine, udstiller et rigt udvalg af begravelsessæt fundet i nekropolis støder op til Verucchio går tilbage til jernalderen og henviser til den villanovianske civilisation, unik dokumentation af international betydning for sjældenheden af bevarede artefakter (for alle oplysninger prolocoverucchio.it) I sommeren i juli afholdes en stor musikfestival kurateret af Ludovico Einaudi. En kort afstand fra Verucchio, gå ikke glip af det franciskanske kloster Villa Verucchio, som holder Europas ældste cypres i haven inde i klosteret. Traditioner det er blevet plantet af St. Francis omkring otte hundrede år siden.

SANTARCANGELO DI ROMAGNA
Meget elsket af Rimini, det har en moderne del lavet af smukke butikker og brede gågader og en historisk høj del karakteriseret ved gamle palæer og stemningsfulde udsigter. Klatre til Campanone Tower, hvilket giver dig selv mellemliggende etaper i det oprindelige knapmuseum (med gratis adgang) og det dedikeret til Tonino Guerra. Santarcangelo er fødestedet for Romagna digter, uanset hvor hans tilstedeværelse er indåndet: springvandene han designet som “The Sunken Meadow” og “Flowers of Stone” beliggende i byens park udtrykke geni af saint-canadiske kunstner. Et andet særligt interessant museum er MET (Museum of the Customs and Customs of the People of Romagna), som bevarer genstande af Romagnas bondekultur. Gå ikke glip af den guidede tur i tuftehulerne, der bruges i antikken som hedenske steder for tilbedelse og derefter bruges som vingårde og krisecentre under krigen (for at planlægge besøget skal du henvende dig til turistkontoret: iatsantarcangelo.com). Et andet obligatorisk stop er Stamperia Marchi, et historisk håndværkerværksted med en gammel og meget sjælden mangano, der stadig er i drift. Efter en dag tilbragt vandrer rundt stop for at nyde nudler på saucen af restauranten Zaghini eller den fremragende flatbread af kroen La Sangiovesa hvor der ud over god mad kan du beundre de oprindelige ovne designet af Tonino Guerra. I Santarcangelo hvert år i begyndelsen af sommeren er der et arrangement i forbindelse med teatret involverer flere aktører og nye teater virksomheder.

Alle turist skønheder i Tyskland

Tyskland er en nation, der kan tilfredsstille enhver form for turist. En eksklusiv blanding af modernitet, natur, kunst, historie at kombinere som du vil. En ferie her er også en rejse gennem tiden, hvor væggene taler om fortiden for nogle herlige strækninger for andre urolige, sårede; post-union arkitekturer vil projicere dig i stedet ind i fremtiden, en af dem den futuristiske kuppel af Reichstag i Berlin. På trods af statens størrelse vil det omfattende transport- og servicenetværk føre dig til alle hjørner af landet uden alt for meget besvær.

Her er en gennemgang af, hvad Tyskland har at tilbyde. Startende fra sydvest den uundgåelige Schwarzwald (Schwarzwald), en region, der fra historiske Freiburg vil give dig en betagende udsigt nedsænket i skove, skove og dejlige søer. Nyd naturskønne togruter som Schwarzwaldbahn mellem Offenburg og Konstanz og Dreiseebahn, tre-søbanen. Med Konus Karte kan du benytte gratis transport i hele schwarzwald under dit ophold. Blandt de naturlige skønheder, der skal medtages den romantiske Bodensøen (Bodensee) og øen Mainau.

Klatring lidt længere mod nord, du er i Rhindalen mellem Koblenz og Rhinen, et område med smuk udsigt alle at nyde med tog eller bil på begge sider af floden eller direkte på vandvejen med færge. Den samme oplevelse er mulig på den mindre kendte Mosel vest for Koblenz, en smuk og afslappende navigation mellem vinmarker og historiske boliger. I Köln, stop ved hovedbanegården for at blive betaget af den majestætiske gotiske katedral og tage en tur rundt om Alter Markt. Bremen er værd at stoppe, især for Rathaus (Municipio) og det maleriske distrikt Schnoor.

Flytter mod øst til moderne og ungdommelighamburg på Elben. En eklektisk og aktiv by. Besøg det centrale rådhus, Jungfernstieg, en tur langs Elben til Landungsbrocken og, hvis vejret tillader det, et krydstogt på byens kanaler. Før du dykker ind i den tyske hovedstad, lav et kort stop i den raffinerede Lubecca med sin Holstertor, sine gyder og forlad ikke uden at smage et stykke af den lokale marcipan.

Berlin fortjener et kapitel i sig selv, men det er uden tvivl et besøg værd på et par dage. Nyd Museumsinsel, området omkring Spree med så mange som fem statslige museer: Altes og Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Bode og Pergamonmuseum. Med hensyn til kunst, tag en tur til Gem-ldegalerie nær Potsdamer Platz. århundrede, fra Anden Verdenskrig ar som Topographie des Terrors, Gleis 17 i Grinewald, Holocaust Memorial til dem fra den kolde krig, såsom Stasimuseum eller Bernauer Street Wall Memorial. Spadsere gennem de middelalderlige gyder i Nikolaiviertel. Du ser byen fra et andet perspektiv: midt i vandet, tage et krydstogt på Spree-floden eller vove sig under jorden på en rundvisning i Berliner Unterwelten eller underjordiske Berlin. Glem ikke Alexander Platz, Rigsdagen og den livlige Friedrichshain! En attraktion uden for de klassiske kredsløb? Sporvognen 68, Uferbahn fra Kopenick til landsbyen Schm-ckwitz, hvor du finder et landskab så usædvanligt som det er specielt at være i en storby.

Kender du Nymfe haven?

Denne sommer, New York Times tildelt den internationale pris for “verdens smukkeste have” til Garden of Nymfe, af Cisternina Latina! Kender du ham? Også i sommer besøgte jeg ham også og… Jeg vil gerne bekræfte udtalelsen fra New York Times! Allerede “bedste have i Europa”, Nymph Garden er en typisk engelsk have startet af Gelasio Caetani i 1921 på ruinerne af den gamle middelalderby Nymph. Og ruinerne, godt restaureret, er blot en del af haven. Historien er sådan her: i 19300 Ninfa tilhørte jarlen af Caserta, med mandat pave Bonifacio VIII, Benedict Caetani. Så, som det ofte var tilfældet på det tidspunkt, blev byen belejret, plyndret og sat i brand. Blandt de forskellige fejder, selv en med Borgias! Det hele blev opgivet indtil begyndelsen af det tyvende århundrede, da efterkommerne af Caetani familien begyndte at genoprette de første bygninger og plante de første træer … Haven voksede under pleje af tre kvinder: Ada Bootle Wilbraham, engelsk, hendes svigerinde Marguerite Chapin, amerikansk, og hendes barnebarn Lelia, en maler.

En engelsk have omfatter altid ruiner, der fremhæver dens romantiske udseende, men de første træer plantet direkte af Gelasio, der nu er et århundrede gammel er også monumenter! Haven dækker 8 hektar og har tusindvis af forskellige arter af planter: erklæret et naturmonument af Lazio-regionen er også en oase af WWF. Lidt af det hele afhænger af vandet: der er en naturlig kilde, der deler sig i forskellige søer og vandfald. . . frisk, gennemsigtigt vand! Fra et botanisk synspunkt er det en stor “planteprøve”, der gør runder af verden: skelettet består af fire arter – nødder, egetræer, cedertræer og cypresser – men over tid snesevis af andre er blevet indført, der trækker på alle kontinenter og klimatiske zoner også meget forskellige fra hinanden. Amerikanske valnødder, Platans og Bøg, Cedars i Marokko, Himalaya og Libanon, eukalyptus planter, japanske og koreanske aceries, asiatiske Magnolias blomstrer i februar, sibiriske birketræer med hvid bark, frugttræer, granatæbler og prydplanter æbletræer, citrusplanter og hasselnødder … Det går fra kulden i Rusland til Fjernøsten, fra Australien til Amazonskoven, fra Canada til Afrika. Især den sidste ejer, Lelia, der var en kunstner, maleren, indført mange planter, der gav farve og malede haven som et levende naturmaleri.

En glæde i alle årstider, fordi i sidste ende scenariet ændrer sig med hver sæson! For at bevare det, er guidede ture kun organiseret i weekenden, forhøre sig på den officielle hjemmeside, helt sikkert værd at komme endnu mere, så omgivelserne er lige så vidunderlige. . .

Mini-guide til en tur til Libanon!

Libanon er det gamle land cedars af Bibelen. Kommerciel magt under fønikerne, var en korsvej af pilgrimme og korsfarere på vej til Det Hellige Land. De 25 års borgerkrig er nu bare et minde. En fascinerende blanding af religioner (kristne, shia- og sunnimuslimer, drusere) med en dobbelt sjæl: Middelhavet med udsigt over et varmt hav af intense farver og det frugtbare bagland, som blandt skove, vinmarker, klostre og fortryllende dale klatrer op i bjergene op til den syriske grænse.

Gå ikke glip af det
BEIRUT – Den europæisk inspirerede hovedstad er en dynamisk, moderne, men fascinerende by. Den beit Beirut bygning, en favorit snigskytte base under borgerkrigen, som det stadig bærer tegn, er blevet et museum og sted for erindring. Beiruts nationalmuseum er en vidunderlig samling af egyptiske, fønikiske og romerske artefakter, som mesterligt illustrerer rigdommen i landets fortid. Martyrernes Plads, med Maronite Cathedral of St. George og moskeen mohammed al-Amin, ved siden af hinanden, godt repræsentere den multikulturelle sjæl i byen. Afslut din tur ved at nippe til en drink i en af cafeerne med udsigt over Place de l’Etoile, byens stue!

BYBLOS – Cradle of the Fønikiske alfabet, den første i menneskets historie, fortryller besøgende med sin maleriske marina og Crusader Castle, som fra en naturskøn bakke dominerer det arkæologiske område nedenfor.

BCHARRÉ – Charmerende landsby i Qadisha-dalen, fødestedet og gravstedet for Khalil Gibran (både du kan besøge!), Er kun et par km fra en af Libanons sidste cederskove, Arz ar-Rab (Cedars of the Lord), hvor stemningsfulde Maronite religiøse ceremonier stadig finder sted.

CHOUF MONTI – En malerisk middelalderlig landsby omgivet af grønne områder, Deir al-Qamar er symbolet på national enhed: dens torv husede en kirke, en synagoge, en moske og en drusisk bøn værelse. Efter at have besøgt Beiteddine Palace og Moussa Castle, afslut uden forsinkelse med en romantisk middag i Sallalat al-Zarka ved foden af et vandfald!

Syd – Den gamle Sidon af Bibelen stadig venter dig, med sit Slot of the Sea, rejst af korsfarerne, og den unikke Soap Museum. Byen Tyre, i det fjerne syd, fortryller med sit arkæologiske område, med udsigt over havet, og marinaen, med sin karakteristiske kristne kvarter.

ALMINDELIGE OPLYSNINGER
TRANSPORT HALV: I Libanon rejser du komfortabelt med bus. Langdistancelinjer nå udkanten af byer, ofte stopper langs motorvejene, snarere end at komme ind i byens centrum. Billetter købes om bord. For at besøge bjergområder, såsom Bcharré og Chouf-bjergene, er det mere bekvemt at leje en bil, måske med en chauffør, men også dyrere. Hvis du kører mod syd, vænne sig til den allestedsnærværende militære checkpoints. På offentlig transport, du normalt sidder ved siden af folk af samme køn, forlader forsæderne til kvinder og børn, især i overvejende muslimske områder, såsom den ene syd for Beirut.

Irak Rejseguide

Med Mesopotamien indeni, har Irak i århundreder været betragtet som sæde for den idylliske Eden-have beskrevet i Bibelen. Landet har tre sjæle: den shiamuslimske, den sunnimuslimske (både arabisktalende) og den kurdisktalende. Mens ustabilitet underminerer sikkerheden for rejsende i de to første områder, i det grønne irakiske Kurdistan, på den anden side, er der en økonomisk og kulturel renæssance, under beskyttende øje af den modige Peshmerga.

Gå ikke glip af det
ERBIL – Hovedstaden i den kurdiske region, er det nok den ældste by på planeten stadig beboet. Dens befæstede citadel dominerer det fra toppen af en fortælle, bakke på 32 meter høj dannet med overlapning af flere civilisationer gennem årtusinder. Det er på UNESCOs verdensarvsliste og har 600 boliger på et areal på 102.000 kvadratmeter. Gå ikke glip af Ahmadi-porten, Mulla Afandi-moskeen og det smukke tekstilmuseum i Kurdistan, som illustrerer de forskellige væveteknikker og forskellene mellem de forskellige stammer i valget af farver og dekorative motiver. Det vidunderlige sted for en tur er Shar Garden Square, ved foden af citadellet. Denne plads er stedet for den gamle Qaysari Bazaar, betragtes som et af de ældste markeder i verden. I det kristne kvarter er det værd at besøge Museum of Syrian Cultural Heritage, som illustrerer betydningen af denne befolkning i det irakiske samfund. Du kan ikke forlade Erbil uden først at beundre sine to grønne lunger: Sami Abdul Rahman Martyr’s Park, som er bygget i et tidligere militært hovedkvarter for Saddam Husseins regime, og Minaret Park, bygget op omkring en gammel minaret fra 1190, hvorfra du kan tage en luftballon til en naturskøn tur eller en zip line for at nå Shanadar Park. Den største moské i Kurdistan kan også besøges: den er dedikeret til Jalil Khayat, der bestilte den i 2007, der dækker 15.000 kvadratmeter, og er ledsaget af to minareter 65 meter høj.

RAWANDUZ GOLA – 130 km fra Erbil, i bjergene, der markerer grænsen til Iran, ligger denne storslåede kløft, som huser et idyllisk sted, virkelig unikt, for en overvejende ørken nation som Irak: Falls of Gali Ali Beg, omkring ti meter høj, at danne en stille dam, omkring hvilken der er en lille dam. Et par kilometer væk er Bekhal Resort, med de eponyme vandfald, som også er meget naturskønne.

SLOTTET KHANZAD – Stiger på en lille bakke 22 km fra Erbil. Århundrede, det tilbyder en smuk udsigt fra sin top.

I Slovenien, langs farvandene i den østlige

Mens jeg på den anden side af grænsen mellem Italien og Slovenien bliver mindet om Historien om Patrizios rejse, der alle fokuserede på den store krig og vedrørte de mange konflikter, der har fundet sted i dette område. Faktisk motorvejen, der tager os til Slovenien, er foret med grønne områder og en blid bakke, intet anderledes end Italien jeg forlader. Grænser, når du er i en passage zone mellem den ene og den anden, er afsløret for, hvad de er: tvinger, som endnu forårsager, og har forårsaget, så meget skade. Især denne grænse. Bare en slags åben motorvejsafgift er, hvad der gør os til at indse, at vi har været til en anden stat, det andet tegn er, at lige her er Casino, praktisk talt på motorvejen. Her kommer mange italienere for at lave benzin og spille, men jeg er klar til at vædde på, at de – som altid – ikke vinder… Og du kommer til Ljubljana, hovedstaden i Slovenien, den mindste europæiske hovedstad, også kaldet den lille Prag.

THE ARGONAUTS
Ljubljana er en meget smuk by grundlagt, siges det, af argonauterne og Jason, der besejrede Dragen lige her, hvor der i oldtiden var den sump dannet af floden Ljubljanica, som stadig passerer der stille er langsom. Det interessante er, at ifølge den berømte græske myte, helten Jason og hans argonauter, der havde fundet den berømte Golden Vello i Colchis, ville ankomme her langs Donau-floden, snarere end på tværs af Det Ægæiske Hav! Denne legende, som jeg opdager bekræftelseher, styrker mig i min arkæologiske intuitioner (at hvis nogen husker jeg fortalte i forskellige artikler om folkene i havet og min tur til Estland på Østersøen), og det er, at argonauterne, de mytiske navigatører i antikken samt de mest reelle og historisk dokumenterede folk i havet efter, fra Donauville hovedet til sin biflod sava , derefter til kilden til Ljubljanica-floden, lige her i Slovenien. Floder er motorveje i antikken! Det ekstraordinære er, at legenden fortsætter med at sige, at lige her, besejrede dragen, argonauterne nedrevet deres båd for at transportere den til Adriaterhavet, som er længere mod vest, for at vende hjem. Åbenbart de ikke nedrive det, men de demonterede det, da det var en båd syet uden køl og med træet ned: de bar det med våben til havet og samles igen for at sætte det tilbage i vandet.

DRAGEN
Ljubljana, i øvrigt, vil fortsætte med at have dragen som et symbol. Og drager er de hovedpersoner, du ser på den store bro, vi krydser. Den berømte Bridge of Dragons (Zmajski Most) bygget mellem 1900 og 1901, som er arbejdet i arkitekten Yuri Zaninovic, meget kendt her. Faktisk Ljubljana har en meget interessant gammel bydel og en kulturel aktivitet, der omfatter store koncerter og store og teatralske og musikalske forestillinger om sommeren og med et fantastisk universitet meget berømt, som ved den måde, de fortæller mig, er ikke for et gebyr. Dens arkæologiske museum er også meget interessant, fordi der er bevaret vigtige arkæologiske fund fra den romerske æra, blandt dem statuen af en romersk patricier alt i guld, der tårnerede over en kolonne, der i lang tid blev holdt i centrum af Ljubljana. Men det er ikke den romerske æra, der er mest interessant: det er bestemt mere interessant, der går tilbage selv til den neolitiske, med den berømte fløjte af Divije Babe, skåret i lårbenet på en bjørn. Og den æra rigeste af vidnesbyrd og fund er, at af jernalderen: i virkeligheden er museet bevaret, ud over de berømte syet både, der tjente til transport via floden, ud over smukke rav og juveler, den berømte seula af Vaje, der findes i området Novo Mesto, hvor vi vil gå

December 22nd, kom til Tombola for miljøet!

Den mytiske “48 døde, der taler” af napolitanske grimasse bliver 48% af italienerne, der ikke spilder mad, samt “17 ‘en Disgrazzia” bliver 17% af verdens befolkning, der forbruger de fleste af de naturlige ressourcer. Og så er der “53’ o viecchio”, som også er de år, der adskiller os fra udgivelsen af “The Boy of the Gluck Street”, den første økologiske sang på italiensk. Og så nedenfor, alle de andre numre af de mest traditionelle af julespil, der ændrer betydning for en særlig udgave af tombola viser helt dedikeret til bæredygtighed spørgsmål og klimaændringer. Det er Tombola for miljøet, den begivenhed, columbus forsikring hjælper med at gøre gratis for offentligheden, og som vil blive afholdt den 22 december på Teatro Palladium i Garbatella distriktet i Rom (Piazza B. Romano 8), kl 5, som vil se som ekstraordinære auktionsholdere Velisti for Case Syusy Blady og Patrizio Roversi, sammen med journalisten Antonio Cianciullo.

Publikum vil have mulighed for at spille i løbet af aftenen, i helt fri form, og vinde præmier med triade, quaterna, cinquina, op til den eftertragtede tombola. Præmierne er dedikeret til bæredygtig rejse, og tombola vil give vinderen til bord Adriatica, båden af Sejlere for Case, for projektet “Mare nostrum at beskytte”.

Hvert spørgsmål, der udvindes, vil naturligvis henvise til et miljøspørgsmål. Og for hvert nummer vil blive lanceret en kort forklarende video, fortolket af venner og medskyldige: blandt andre, Antonino Cannavacciuolo, Giobbe Covatta, Assunta Legnante, Benedetta Rossi, Alessandro Bergonzoni, Luca Mercalli, Den Negrita, Rédja, Angela Finocchiaro, Mario Tozzi, Donatella Bianchi, der vil bringe – ud over data fra miljøkrisen – eksempler på ekspertise, der vil føre til dydig adfærd. Mange ideer til tallene kommer fra den internationale bestseller “”Drawdown: Den mest omfattende plan nogensinde foreslået at vende den globale opvarmning”, oversat til Italien af Massimo Brundisini.

Tombola begivenhed for miljøet er for velgørenhed, Columbus Forsikring finansieret iscenesættelse af showet for at tillade aktivering af en fundraiser af studerende på University of Rome Tre Studies. Holdet, ledet af Prof Chiara Tonelli, vil deltage i den bæredygtige arkitektur OL, der afholdes næste år i Dubai. Universitetet er kappes om at tage den øverste præmie med Prototype Moon, den sol selskab, der vil repræsentere Italien i konkurrence mod 19 andre universiteter fra hele verden.

Til at byde velkommen, vil det være City Hall VIII, der gav protektion til begivenheden, på scenen præsident Amedeo Ciacchieri, for notaren lejlighed af spillet, sammen med den italienske repræsentant for Columbus Forsikring, Tony Pirozzi. Ved ankomsten til teatret finder du også nogle specielle Mobile Green Power cykler, som du ved at træde i pedalerne kan producere den energi, der er nødvendig for at få en god klemme!

Den dis / eventyr af en italiensk i Paris

Jeg læste lige nu på hjemmesiden en meget detaljeret rejsebeskrivelse af Gio.Travel, som går tilbage til sidste år, og som er blevet re-foreslået netop fordi det kaldes Epiphany i Paris. Jeg har også været i Paris i disse dage, og ud af solidaritet med turisterne for sagen er jeg nødt til at advare dem og rapportere om et ubehageligt uheld, der er sket for mig. Som bekendt i øjeblikket er Paris og hele Frankrig ramt af en meget lang strejke, som fagforeningerne har støttet mod den pensionsreform, som Macrons regering gerne vil indføre. Det ville være nødvendigt her at åbne en parentes, at forsøge at forstå, hvordan denne reform er formuleret, og hvorfor den franske strejke, og hvad er kontaktpunkterne med vores lov Fornero, men det vil være for en anden gang … Lad os komme til os.

Forventer at ankomme til Charles De Gaulle lufthavn om aftenen, sikker på ikke at finde offentlig transport forårsager strejke og desperat for at finde selv en taxa (også dyrt), vi bestiller på internettet en kollektiv transport, på sognetUTTLE hjemmeside. Alle regelmæssige, alle bekræftet, for en pris på 20 euro per indbygger, forudbetaling med kreditkort. Vi ankommer til tiden. Vi ringer straks, mens vi stadig venter på bagage, for at vide præcis, hvor PARISHUTTLE skulle have hentet os. En meget venlig herre svarer, som fortæller os, at han desværre på grund af strejken ikke havde nogen chauffører. Vi var på Terminal 2F, og vi kunne have taget os til en bestemt port af en anden terminal, 2C, ret langt. Og, FORSE, efter et par timer (så omkring 11:00) nogen ville komme til at hente os. Men personen på telefonen var absolut ude af stand til at garantere tjenesten. Den høflige operatør foreslår derefter, at vi leder efter en taxa og siger, at han var klar over, at der var nogle tilgængelige på det tidspunkt. Men vi havde allerede betalt… Ovennævnte slags operatør beroliger os: ikke noget problem, i betragtning af omstændighederne, hvis vi havde valgt taxa var det nok til at sende den næste dag en e-mail til PARISHUTTLE og vi ville have modtaget refusion inden for 10 dage. Med den sandsynlige udsigt til at overnatte i lufthavnen vælger vi taxiløsningen, som heldigvis var… Når det er sagt. Den næste dag sender vi en meget venlig e-mail, citerer instruktioner ne fra den slags operatør af PARISHUTTLE. Det er en skam, at PARISHUTTLE reagerede med en anden e-mail, på engelsk, hvor han informerede os om, at det havde været vores valg ikke at drage fordel af tjenesten, så ingen refusion. Vi omskrev en anden indicier og piccata brev, rekonstruere historien igen, beder om at tjekke med deres operatør på vagt på det tidspunkt og protestere. Der er gået mere end 72 timer, og der er ikke svaret siden PARISHUTTLE. Det er kendsgerningerne. Har du brug for at tilføje mere?

Rådgivning fra Patrick, en turist virkelig ved et uheld

Folk ser mig som en, der ved erhverv og kald, er en turist, en underart (undermark) af “rejsende”. Intet mere falsk. Det er ikke tilfældigt, at (faktisk) jeg fik navnet på min bedstefar (Patrizio), som de siger, at jeg ser meget. Min bedstefar, ved en tilfældighed, var en meget hjemlig herre, lidt vægelsindet, der ikke engang ride sin cykel af frygt for at falde, og som sad fast foran en overføring, af frygt for “afgrunden”. Og faktisk tilbragte jeg hele min barndom i en lænestol, læse bøger af eventyr drømte om og aldrig realiseret. Selv i dag, når jeg er nødt til at forlade mit hus for en tur, jeg ikke sove der den foregående nat, og før de går ud jeg hilse med desperate hengivenhed malerier og kister, og så lukker jeg gastyve gange. Til den rejsendes ansigt!

Men – ved den ubønhørlige lov om det modsatte – rejsen udøver en meget stærk tiltrækning på mig. Hver gang flyet kommer ned fra jorden, føler jeg mig forvandlet. På vejen finder jeg følelsen af nutiden, der så ofte undslipper mig i mit daglige liv, altid hængende mellem nostalgi for fortiden og angst for fremtiden. På vejen finder jeg følelsen af min krop, som et køretøj og instrument for mit væsen: Jeg “føler det”, jeg holder af det, jeg er klar over den brug, jeg gør af det. I en nøddeskal, jeg vedligeholdelse: Jeg er forsigtig med, hvad jeg spiser, jeg synkronisere rarmene, jeg forsøger at kontrollere søvn, muskler arbejde, vægt selvregulerer. På vejen finder jeg også den konkrete betydning af relationer med andre: i mit hjem jeg enten sprede sig til så mange ubrugelige chats med folk, jeg er ligeglad med, eller jeg låse mig selv i huset. På den anden side rapporterer jeg altid til min nabo med en god og oprigtig opmærksomhed. På farten, selv beder om oplysninger eller samtale med en taxachauffør betyder at etablere et reelt forhold.

Jeg lavede dette – ærlig – forudsætning netop fordi jeg forestiller mig, at læse mig på dette websted, du forventer mig til at tage råd til at rejse. Jeg vil prøve at give dem til dig, men det er godt at vide, at det ikke er råd fra en super-rejsende, det er noterne af en rigtig turist-for-sag, det vil sige en af jer, nogen. Af serien: hvor jeg har været, kan alle gå! Men lad mig give dig et foreløbigt tip: overveje en tur som et par sko. Den første og uundgåelige egenskab ved en sko er at være af den rigtige størrelse, du skal passe perfekt til din fod. En tur er den samme. Må ikke gå et sted, fordi det er bare på mode, eller fordi de tager dig der, eller fordi rejsebureauet var meget overbevisende. Rejseomkostninger (penge og indsats), så det må være det værd for dig! Før du går i gang med en rejse, du er nødt til at tage en run-up, det vil sige, drøm om målet, læse bøger, se film, i korte investere følelsesmæssigt på det pågældende sted. Jeg havde for eksempel altid drømt om at ankomme med båd til Marquesas på den anden side af Stillehavet. Det var svært (15 dages passage), men jeg gjorde det! Jeg havde altid drømt om at se Stevensons hus i Samoa. Jeg havde altid drømt om at smage en original sushi, spist frisk i havnen i Tokyo. Eller binge på asado kogt af argentinske gauchos. Og alt gik godt. Omvendt, i begyndelsen af en tur til Indien, hvor jeg var gået drevet af Syusy, ved den første slurk af lassi og ved den første bid af chapati, kom jeg diarré af turisten… en slags gastro-psykologisk afvisning …

Men dette, og andre historier, vil jeg fortælle dig næste gang!

Mød Grev Cesare Mattei og hans Rocchetta

På Appenninerne Tosco Emiliano, efter Porrettana No. 64, frakørsel hovedvejen fra de dele af Riola til Grizzana Morandi i kommunen Savignano, og du vil finde venter på en vision … En krydsning mellem Disneys slot og Troldmanden fra Oz’ Castle! Hvad vil være, at fortryllet sted fuld af skarpe spir, tårne med antenner på hvert hjørne og orientalske klokke tårne? Det er Mattei Rock berømt for sin ejer og bygherre tryllekunstner og troldmand, besøgt af prinser og kongelige, opfinder af elektromeopatisk medicin, eklektisk og ekstravagant karakter vendte guru for indianerne i Indien: Grev Caesar Mattei.

Jeg husker godt det indtryk, han gjorde for mig, da jeg var barn mine forældre tog mig til at se hende: det var slottet af eventyr ødelagt og forladt, ensom og usandsynligt. Mere end hjemsted for en fantastisk kongerige, huskede hun den sovende skønhed palads efter pigen havde peget på skroget og stod ubevægelig i sin seng venter på prinsen at vække hende op efter år og år med søvn. Rocchetta Mattei blev også vækket, ikke af en prins, men af en bank: Grundlæggelsen af Sparekassen bologna, fordi mere end en prins det tog pengene til at genoprette den til sin pragt! Prince Charming, i dette tilfælde, blev spillet af den tidligere storslåede rektor for universitetet i Bologna, Roversi Monaco, der var tilhænger af virksomheden. Håndværkere og konservatorer arbejdede der, såsom restauratoren Marietta Parlatore af englenes værksted, og nu er Mattei Rocchetta et sted klar til at være vært for projekter og arrangementer. Så efter at have set det smuldret, skrigende, støvede, med charmen af dekadence og nedlæggelse, der gør du forestille dig, hvad det kunne være, og gør du føler fortiden ved at forestille pragt, at der ikke er mere, nu er jeg tilbage for at besøge det inviteret af Marco Melluso og Diego Schiavo, direktører og forfattere af en docucommmedia, der skød lige der, fortæller historien om Grev Mattei : Den magiske optælling.

TÆL MATTEI, DEN MAGISKE OPTÆLLING
Grev Mattei indser Rocchetta i omkring ti år og går der for at leve i 1859. Der døde han i en alder af 86 i 1896 og blev begravet i en sarkofag designet af ham selv, hvor han havde skrevet en bestemt sætning, stadig kryptisk, men betydelig. En sætning, der taler om storhed i universet og i et kapløb af universel ånde, for en gangs skyld, uden at nævne sit navn: “Stjernerne er så langt væk, at kun én stråle kommer til os, mens du kører lyset på 299.792 km per sekund. Den årlige bane af jorden omkring solen er 216 millioner km. Udsigt fra disse stjerner ville være et punkt, og vi mænd, atomer på dette tidspunkt i universet. vi er stolte af at være.”

Hans begravelse siges at have været overværet af 4.000 mennesker, dels af taknemmelighed for ham, og dels fordi det blev brugt til at give deltagerne et forspring på det tidspunkt. Men hvem han var, og hvordan han blev overvejet på det tidspunkt, og derefter huskede det er værd at fortælle. I mellemtiden, hvordan kom han derhen, den, der var fra en velhavende familie af de lavere, af Budrio? Svigerinde havde ejendele i området, han kom til at se hende og følte, at der var en masse magnetisme her, han fornemmede det magiske aspekt. Og måske området er faktisk speciel: dette er et strategisk sted, her er de blå bjerge, såkaldte af etruskerne, fordi de synes blå for en bestemt spiller af lys. Her stiger Mount Ovolo, der på sit højeste har en gammel helligdom knyttet til den oprindelige gudinde Pale, berømt på tidspunktet for korstogene, fordi det var den måde, at korsfarerne og Tempelherrerne tog for at gå til det hellige land. Så er der Rocca di Vigo, med en lille kirke i klippen, og også Mount Vigese, formet som en pyramide, som for mystik aldrig mangler. Hvor der nu er Rocchetta før der var en Matilda slot, storhertuginden gik forbi her for at gå til Rom i hendes mange besøg på paven, hendes ven. Her i middelalderen var der alkymister, på slottet Costonzo, som i dag er en arv af FAI og kan besøges, og som i modsætning til Rocchetta, er perfekt bevaret i sin gamle udseende 1300. Det er, hvor de første lægemidler og retsmidler blev født … vores optælling fortsatte derfor, at arbejdet

Strategien for “turist modangreb”

Jeg er ikke særlig erfaren i fodbold, men det er velkendt, at en af de vindende taktik er den såkaldte modangreb. Ifølge Treccani er modangrebet “meget hurtigt og pludseligt modangreb; i tennis, det skud, som du placerer bolden i den retning, hvorfra modstanderen bevæger sig væk. I figen forstand, tage, fange en i c. (eller c.), fange det ved overraskelse, overraske det på et kritisk tidspunkt “. Det forekommer mig at være en perfekt opskrift på turisme!

Lad os se på definitionen: Det handler om “hurtig handling.” Det betyder at træffe pludselige beslutninger, det betyder at lytte til en intuition i øjeblikket. Oversat til turister, betyder det at beslutte, selv i sidste øjeblik, at forlade. Han fortsætter: “placer bolden i den retning, som modstanderen bevæger sig væk fra”, det vil sig, at gøre det stik modsatte af de andre. Oversat: orlov, når andre vender hjem, eller omvendt, det vil det vil gøre, gå imod strømmen. Så “fange ham ud vagt, overraske ham på et kritisk tidspunkt”: her fortolkningen bliver tyndere. I vores tilfælde kan du naturligvis henvise til andre turister, overrasket, fordi vi ikke gør som de gør, vi gør det modsatte. Men det kunne også henvise – og i den forstand kunne også have en positiv betydning – til hotelfolk og restauratører. Det vil altså gå til dem, når de har et “kritisk øjeblik”, det vil de vil de ikke have kunder.

Du har naturligvis godt forstået, hvad jeg ønsker at hentyde til med al denne snak: du er nødt til at se – ferie tillader det! – for at rejse uden for sæsonen. Og jeg taler om det nu, fordi denne tid af året er i sin egen ret. I denne henseende levede vi, Syusy og jeg, en episode, som vi stadig husker: flere år siden Giovanni Minoli, direktør for Rai2, bestilt os en tv-tjeneste, hvor vi ville have til at fortælle om “juleferien” i et berømt sted. Vi valgte Cortina, men da filmen skulle være klar i slutningen af december, gik vi der tidligt. Der var ingen turister, vi tilbragte meget lidt, vi nød en hyggelig og smuk Cortina, vi åndede god luft, vi havde kontakt med mennesker. Det år sneede det tidligt, og vi benyttede sig af det til at gøre ketsjer ture langs Fanes Valley. Vi klatrede på semi-øde stolelifte, spiste i shelters de åbnede og i de bedste restauranter, med overkommelige priser, men frem for alt nyder gæstfriheden af Ampezzani, der stadig ikke var stresset af massen af turister. På deres råd, den 23 december stod vi med kameraet ved indgangen til byen, langs vejen, der klatrede fra Treviso og Belluno, for at dokumentere et fænomen, der gentages hvert år, såsom ankomsten af besætninger ne i Gnu i Serengeti. Indtil 14:00 var det hele øde. Så var der en brummer går op, som snart blev en kontinuerlig rumble: Juleturister ankom, en endeløs procession af biler. Vores havde allerede vendt rundt, og vi gik hjem.

Selvfølgelig, i så fald var vi privilegerede, dem, der gør et normalt job er ofte tvunget til at være konformist, og selv vi næsten aldrig formår at være turister, men i det mindste lad os prøve, lad os tænke over det. Der tales meget om “fleksibilitet” i arbejdstiden, som i sig selv sandsynligvis vil være en rip-off for arbejdstagerne, men lad os i det mindste drage fordel af det positive!