Search

Middelhavstur på sporet af Sea Peoples

Siden oldtiden har det altid været lettere at rejse verden rundt ad søvejen end over land. På vandet – dem, der sejler kender – der er ingen grænser, og nogle gange er du bare nødt til at blive båret af vinden. Syusy, lidenskabelig om arkæologi og mysterier historie, har altid taget hensyn til dette ved at rejse verden og sejler på Adriaterhavet. Især i Middelhavet, hvor sejlads er som at bevæge sig i historien!

Syusy har længe fulgt sporet af Sea Peoples, undersøge oprindelsen, bevægelser og skikke af disse gamle befolkninger, der koloniserede Middelhavet før etruskerne og fønikerne, den mystiske bygherrer af polygonale cyclopic vægge, der er spredt over hele verden. De er tyrrhenerne, Shardana, Paleset, Tursa, Siculi… Men før dem var der en tid, hvor andre mennesker forlod os utrolige vidnesbyrd, især af en arkitektonisk type. De kaldte dem Pelasgi, men hvem var de egentlig? Og hvilken oprindelse har kyklopvæggene tilskrevet dem?

Rejsen på sporet af Sea Peoples er en tv-historie i to serier, hvor Syusy og Adriaterhavet besætning udforsket de forskellige kyster i Middelhavet.

I den første serie ser vi de cyclopic vægge Norba og Circeo i Lazio, Stone Elephant af Incavallicata og megalitter af Nardo di Pace i Calabrien, de forhistoriske huler og menhirs af Salento, op til Grækenland: Naxos, Ithaca, Lepanto, Delphi, Kanalen korinth, Athen og Egina, Epidauro,

I den anden serie starter vi fra det toscanske øhav for at komme ned langs det tyrrhenske havs kyster, fra den argentinske til Circeo til Pontine-øerne, og derefter krydse havet og afslutte turen på Sardinien, nuragiciernes land og fønikerne. Vi starter fra øen Elba for at genopleve landingen af argonauterne, fortsætter mellem de etruskiske steder Baratti og Populonia, de cycloptiske vægge Orbetello, Tarquinia, Pyrgi og Cerveteri, Alatri. På Sardinien stopper mellem den gamle by Nora og Sant’Antioco.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *