Search

Mini-guide til en tur til Libanon!

Libanon er det gamle land cedars af Bibelen. Kommerciel magt under fønikerne, var en korsvej af pilgrimme og korsfarere på vej til Det Hellige Land. De 25 års borgerkrig er nu bare et minde. En fascinerende blanding af religioner (kristne, shia- og sunnimuslimer, drusere) med en dobbelt sjæl: Middelhavet med udsigt over et varmt hav af intense farver og det frugtbare bagland, som blandt skove, vinmarker, klostre og fortryllende dale klatrer op i bjergene op til den syriske grænse.

Gå ikke glip af det
BEIRUT – Den europæisk inspirerede hovedstad er en dynamisk, moderne, men fascinerende by. Den beit Beirut bygning, en favorit snigskytte base under borgerkrigen, som det stadig bærer tegn, er blevet et museum og sted for erindring. Beiruts nationalmuseum er en vidunderlig samling af egyptiske, fønikiske og romerske artefakter, som mesterligt illustrerer rigdommen i landets fortid. Martyrernes Plads, med Maronite Cathedral of St. George og moskeen mohammed al-Amin, ved siden af hinanden, godt repræsentere den multikulturelle sjæl i byen. Afslut din tur ved at nippe til en drink i en af cafeerne med udsigt over Place de l’Etoile, byens stue!

BYBLOS – Cradle of the Fønikiske alfabet, den første i menneskets historie, fortryller besøgende med sin maleriske marina og Crusader Castle, som fra en naturskøn bakke dominerer det arkæologiske område nedenfor.

BCHARRÉ – Charmerende landsby i Qadisha-dalen, fødestedet og gravstedet for Khalil Gibran (både du kan besøge!), Er kun et par km fra en af Libanons sidste cederskove, Arz ar-Rab (Cedars of the Lord), hvor stemningsfulde Maronite religiøse ceremonier stadig finder sted.

CHOUF MONTI – En malerisk middelalderlig landsby omgivet af grønne områder, Deir al-Qamar er symbolet på national enhed: dens torv husede en kirke, en synagoge, en moske og en drusisk bøn værelse. Efter at have besøgt Beiteddine Palace og Moussa Castle, afslut uden forsinkelse med en romantisk middag i Sallalat al-Zarka ved foden af et vandfald!

Syd – Den gamle Sidon af Bibelen stadig venter dig, med sit Slot of the Sea, rejst af korsfarerne, og den unikke Soap Museum. Byen Tyre, i det fjerne syd, fortryller med sit arkæologiske område, med udsigt over havet, og marinaen, med sin karakteristiske kristne kvarter.

ALMINDELIGE OPLYSNINGER
TRANSPORT HALV: I Libanon rejser du komfortabelt med bus. Langdistancelinjer nå udkanten af byer, ofte stopper langs motorvejene, snarere end at komme ind i byens centrum. Billetter købes om bord. For at besøge bjergområder, såsom Bcharré og Chouf-bjergene, er det mere bekvemt at leje en bil, måske med en chauffør, men også dyrere. Hvis du kører mod syd, vænne sig til den allestedsnærværende militære checkpoints. På offentlig transport, du normalt sidder ved siden af folk af samme køn, forlader forsæderne til kvinder og børn, især i overvejende muslimske områder, såsom den ene syd for Beirut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *