Search

Miniture på Balkan

Rejsen begyndte med en Flight Bologna – Podgorica af Ryanair, som tilbød en god pris på trods af booking kun en måned før og i august. Kendskab til rejseplanen allerede, nætterne vi havde reserveret dem alle på forhånd gennem Airbnb eller Booking.com, for et gennemsnitligt forbrug på 60 euro pr. Nat for et dobbeltværelse (eksklusive nætter i Dubrovnik hvor gennemsnittet var meget højere).

Efter en sen aften landing, i Podgorica stoppede vi bare for natten, uden at besøge byen, fordi i guiden blev det ikke beskrevet som en by, der ikke må gå glip af.

DAG 1 – Efter at have taget udlejningsbilen i lufthavnen, på den første dag i turen ledes vi til Budva, ikke tager den korteste rute, men strækker sig til at passere gennem Lake Skadar og Sveti Stefan. Af søen tog vi en lille rundvisning i kysten tager en vej til venstre lige efter broen, der krydser den, og vi kunne nyde et smukt landskab. Med lidt mere tid ville det have været værd at tage en bådtur, fordi søens natur er meget smuk.

Efter vaskning søen lidt vi ledes til Sveti Stefan, en lille ø forbundet til kysten kun ved en sandet tunge. Det umulige i at finde en parkeringsplads og det faktum, at øen bestod af et privat hotel fik os til at stoppe kun tid til at tage et billede, fordi alligevel udsigten både fra vejen for at komme dertil og i nærheden af landsbyen er interessant og karakteristisk.

Før vi går til Budva, hvor vi ville sove, stopper vi for at tage en dukkert i havet ved Becici beach, hvor vi for et par euro tager en paraply og to liggestole og tager et bad i et krystalklart vand. Den første virkning med det montenegrinske hav er meget positiv.

Mod aftenen ankommer vi i Budva, vi forlader vores kufferter på et hotel beliggende på et næs lige foran den gamle del af byen og gå ned til den gamle bydel. Den gamle del af Budva er meget flot, fuld af restauranter, hvor du kan spise nogle lækre fisk og små butikker. Byen virkede meget livlig og animeret af en lokal turisme. Valget af et hotel lige uden for den gamle bydel var taktisk, da fra lang afstand den nye del af Budva ikke føltes som meget.

DAG 2 – På den anden dag tager vi til Kotors tur. Ideen var at komme op til Lovcen synspunkt, men vejen viser sig at være lidt for ru for vores evner, og vi beslutter at stoppe halvvejs op ad klatre, hvorfra du stadig nyder en smuk udsigt over bugten. Kotors naturlige skønhed skuffer os ikke. Når vi kommer ned til Kotor by og forlade bilen på B&B, altid booket taktisk på et sted, hvorfra du kan nå centrum til fods, vi besøger den gamle bymidte. For at undslippe varmen søger vi ofte tilflugt i små souvenirbutikker og kunsthåndværk, og altid på grund af den høje temperatur opgiver vi at klatre på væggene. Centret elskede det med sine gyder og sine historiske hjørner.

DAG 3 – På den tredje dag går vi rundt om bugtens kyst og stopper i Perast, hvor vi lejer to kajakker for at nå de to holme foran autonomt og tage et dejligt bad i den kunstige strand overfor, hvilket synes at være både centrum af movida montenegrinske med cocktailbar og høj musik. Landsbyen Perast er også et besøg værd og tilbyder meget smuk udsigt, især ved solnedgang.

DAG 4 – Den fjerde dag er kommet tid til at krydse grænsen og forlade Montenegro til Kroatien. Efter at have passeret toldmed en god time i træk, før vi ankommer til næste stop, Dubrovnik, stopper vi for lidt afslapning på Kupari beach. Den klarhed og blå farve af vandet kolliderer med den grå af de forladte hoteller rundt og stadig vise tegn på bombningen lidt under krigen i det tidligere Jugoslavien. Hvis du ikke bemærker bygningerne, er stranden meget flot og giver dig mulighed for at snorkle, og de familier, der nyder det, er en hymne til genfødslen. Mod aften leder vi til B&B reserveret udenfor Dubrovnik. For at komme til centrum tager vi en god halv times gåtur, men det sparer os stress i at finde parkering og aftener lidt køligere og roligere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *