Search

Mød Grev Cesare Mattei og hans Rocchetta

På Appenninerne Tosco Emiliano, efter Porrettana No. 64, frakørsel hovedvejen fra de dele af Riola til Grizzana Morandi i kommunen Savignano, og du vil finde venter på en vision … En krydsning mellem Disneys slot og Troldmanden fra Oz’ Castle! Hvad vil være, at fortryllet sted fuld af skarpe spir, tårne med antenner på hvert hjørne og orientalske klokke tårne? Det er Mattei Rock berømt for sin ejer og bygherre tryllekunstner og troldmand, besøgt af prinser og kongelige, opfinder af elektromeopatisk medicin, eklektisk og ekstravagant karakter vendte guru for indianerne i Indien: Grev Caesar Mattei.

Jeg husker godt det indtryk, han gjorde for mig, da jeg var barn mine forældre tog mig til at se hende: det var slottet af eventyr ødelagt og forladt, ensom og usandsynligt. Mere end hjemsted for en fantastisk kongerige, huskede hun den sovende skønhed palads efter pigen havde peget på skroget og stod ubevægelig i sin seng venter på prinsen at vække hende op efter år og år med søvn. Rocchetta Mattei blev også vækket, ikke af en prins, men af en bank: Grundlæggelsen af Sparekassen bologna, fordi mere end en prins det tog pengene til at genoprette den til sin pragt! Prince Charming, i dette tilfælde, blev spillet af den tidligere storslåede rektor for universitetet i Bologna, Roversi Monaco, der var tilhænger af virksomheden. Håndværkere og konservatorer arbejdede der, såsom restauratoren Marietta Parlatore af englenes værksted, og nu er Mattei Rocchetta et sted klar til at være vært for projekter og arrangementer. Så efter at have set det smuldret, skrigende, støvede, med charmen af dekadence og nedlæggelse, der gør du forestille dig, hvad det kunne være, og gør du føler fortiden ved at forestille pragt, at der ikke er mere, nu er jeg tilbage for at besøge det inviteret af Marco Melluso og Diego Schiavo, direktører og forfattere af en docucommmedia, der skød lige der, fortæller historien om Grev Mattei : Den magiske optælling.

TÆL MATTEI, DEN MAGISKE OPTÆLLING
Grev Mattei indser Rocchetta i omkring ti år og går der for at leve i 1859. Der døde han i en alder af 86 i 1896 og blev begravet i en sarkofag designet af ham selv, hvor han havde skrevet en bestemt sætning, stadig kryptisk, men betydelig. En sætning, der taler om storhed i universet og i et kapløb af universel ånde, for en gangs skyld, uden at nævne sit navn: “Stjernerne er så langt væk, at kun én stråle kommer til os, mens du kører lyset på 299.792 km per sekund. Den årlige bane af jorden omkring solen er 216 millioner km. Udsigt fra disse stjerner ville være et punkt, og vi mænd, atomer på dette tidspunkt i universet. vi er stolte af at være.”

Hans begravelse siges at have været overværet af 4.000 mennesker, dels af taknemmelighed for ham, og dels fordi det blev brugt til at give deltagerne et forspring på det tidspunkt. Men hvem han var, og hvordan han blev overvejet på det tidspunkt, og derefter huskede det er værd at fortælle. I mellemtiden, hvordan kom han derhen, den, der var fra en velhavende familie af de lavere, af Budrio? Svigerinde havde ejendele i området, han kom til at se hende og følte, at der var en masse magnetisme her, han fornemmede det magiske aspekt. Og måske området er faktisk speciel: dette er et strategisk sted, her er de blå bjerge, såkaldte af etruskerne, fordi de synes blå for en bestemt spiller af lys. Her stiger Mount Ovolo, der på sit højeste har en gammel helligdom knyttet til den oprindelige gudinde Pale, berømt på tidspunktet for korstogene, fordi det var den måde, at korsfarerne og Tempelherrerne tog for at gå til det hellige land. Så er der Rocca di Vigo, med en lille kirke i klippen, og også Mount Vigese, formet som en pyramide, som for mystik aldrig mangler. Hvor der nu er Rocchetta før der var en Matilda slot, storhertuginden gik forbi her for at gå til Rom i hendes mange besøg på paven, hendes ven. Her i middelalderen var der alkymister, på slottet Costonzo, som i dag er en arv af FAI og kan besøges, og som i modsætning til Rocchetta, er perfekt bevaret i sin gamle udseende 1300. Det er, hvor de første lægemidler og retsmidler blev født … vores optælling fortsatte derfor, at arbejdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *