Search

Provenza på farten

I juni 2018 beslutter vi at forlade på jagt efter lavendel marker i Frankrig for at kunne fordybe os i den intense lilla, som jeg altid har set kun på internettet.

DAG 1 MILANO – FEDT

Vi starter fra Pero (MI) for 8,30 om morgenen og på 12,30 vi er i Sanremo at tanke op og puccia dine fødder i vandet: naturligvis vores varevogn, en T3 Wolksvagen, er ikke lavet til racing løb, men rejser med ham er virkelig stor!

Og faktisk, i ikke engang en time, vi er i Grasse, hovedstaden i parfume, og som et første stop stopper vi ved Jardins du MIP: en oase af fred og ro, der for to som os, der elsker planter og natur, er en god start på rejsen. Vi efterlader dig en separat artikel om disse haver og de planter, der bebor dem, fordi det er det værd!

Vi kommer ind i landsbyen, men lad os være ærlige, det tager os næsten en time at finde parkering, og vi mister en anden, fordi vi miscalc højden af van og risikerer at sidde fast på parkeringspladsen for et gebyr hele natten: heldigvis de små piger hjælpe os med at komme ud, men hvis rejsen starter på denne måde, vi allerede ved, at vi vil blive lo!

Vi finder en campingplads for natten og samme aften er der et karaoke program: fræk held, jeg elsker disse ting! Og jeg ville også synge J, men at høre den franske synge, det er uvurderligt, det er smukt!

Vi beslutter at gå og hvile for at undgå den næste dag ikke at finde parkering i Grasse endnu, og så gør vi.

DAG 2 FAT – APT

Endelig lykkes det os at parkere i fred, og vi starter straks med besøget på Det Internationale Museum for Parfume (MIP) (6 euro billet), som er en smuk oplevelse især for en lugt så udviklet som Ale: Ja, fordi i dette museum kan du lugte dufte af planter, der anvendes i parfumeindustrien, vi spore historien om parfume og et af de værelser, der imponerede os mest, er, at på historien om parfume reklame indtil vores år

Selvfølgelig besøger vi også Parfumerie Fragonard, en parfumefabrik, der hylder Jean-Honorè Fragonard, en berømt maler oprindeligt fra Grasse og søn af en stor parfumeproducent: Vi farer vild blandt værksteder og værksteder, og fra Boutique kommer jeg ud fuld af sæber, parfumer og dem, der har mere.

Med hensyn til Grasse vi var særligt fascineret, især for dem, der havde mulighed for at læse bogen “The Perfume” af Patrick Suskind.

Vi bevæger os i retning af Apt, og vi stopper ved Bonnieux, en smuk landsby beliggende på bjerget, hvor der er en udkigspost, hvorfra vi begynder at finde de første lavendelmarker.

Ankommer til Apt vi ser for camping som et sted for de næste to dage, og vi dedikerer os til en dejlig middag i centrum af landsbyen

DAG 3 SAIGNON – SAULT – RUSTREL – ROUSSILLON

Jeg er ærlig, jeg mister et lille håb om at finde disse velsignede felter, fordi lavendel ruten på internettet synes forvirrende eller i det mindste hvis i nogle lande, vi passerede, lavendel var sandsynligvis stadig tilbage i blomst.

Dagens idé er at gå til Saignon, som er 10 km fra, hvor vi er nu, og vi er ikke skuffede: det er en lille landsby, der tilbyder fra fæstningen et vidunderligt landskab, hvor vi endelig kan se en endeløs flade af marker! Vi skynder os ned for at nyde en lækker smerte au chokolade …. og her er lavendel!

Vi leder til Sault, der er 40 km væk, men er hovedstaden i lavendel og opholder sig på den rute, vi sætter, hvorfor så ikke gøre det? Gættet!

Landskabet er uendeligt og fuld af lavendelmarker og valmuer, og skønheden i disse road trips er lykken at kunne ændre ruten, når og hvordan du vil og gøre disse opdagelser! Vi er begge ekstatiske og hver kilometer vi stopper. Sault heller ikke skuffe os og byder os velkommen med en farverig og munter Provenle marked, hvor jeg befinder mig at købe buketter af lavendel, duftende poser, krydderier med en typisk musik baggrund af stedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *