Search

Rådgivning fra Patrick, en turist virkelig ved et uheld

Folk ser mig som en, der ved erhverv og kald, er en turist, en underart (undermark) af “rejsende”. Intet mere falsk. Det er ikke tilfældigt, at (faktisk) jeg fik navnet på min bedstefar (Patrizio), som de siger, at jeg ser meget. Min bedstefar, ved en tilfældighed, var en meget hjemlig herre, lidt vægelsindet, der ikke engang ride sin cykel af frygt for at falde, og som sad fast foran en overføring, af frygt for “afgrunden”. Og faktisk tilbragte jeg hele min barndom i en lænestol, læse bøger af eventyr drømte om og aldrig realiseret. Selv i dag, når jeg er nødt til at forlade mit hus for en tur, jeg ikke sove der den foregående nat, og før de går ud jeg hilse med desperate hengivenhed malerier og kister, og så lukker jeg gastyve gange. Til den rejsendes ansigt!

Men – ved den ubønhørlige lov om det modsatte – rejsen udøver en meget stærk tiltrækning på mig. Hver gang flyet kommer ned fra jorden, føler jeg mig forvandlet. På vejen finder jeg følelsen af nutiden, der så ofte undslipper mig i mit daglige liv, altid hængende mellem nostalgi for fortiden og angst for fremtiden. På vejen finder jeg følelsen af min krop, som et køretøj og instrument for mit væsen: Jeg “føler det”, jeg holder af det, jeg er klar over den brug, jeg gør af det. I en nøddeskal, jeg vedligeholdelse: Jeg er forsigtig med, hvad jeg spiser, jeg synkronisere rarmene, jeg forsøger at kontrollere søvn, muskler arbejde, vægt selvregulerer. På vejen finder jeg også den konkrete betydning af relationer med andre: i mit hjem jeg enten sprede sig til så mange ubrugelige chats med folk, jeg er ligeglad med, eller jeg låse mig selv i huset. På den anden side rapporterer jeg altid til min nabo med en god og oprigtig opmærksomhed. På farten, selv beder om oplysninger eller samtale med en taxachauffør betyder at etablere et reelt forhold.

Jeg lavede dette – ærlig – forudsætning netop fordi jeg forestiller mig, at læse mig på dette websted, du forventer mig til at tage råd til at rejse. Jeg vil prøve at give dem til dig, men det er godt at vide, at det ikke er råd fra en super-rejsende, det er noterne af en rigtig turist-for-sag, det vil sige en af jer, nogen. Af serien: hvor jeg har været, kan alle gå! Men lad mig give dig et foreløbigt tip: overveje en tur som et par sko. Den første og uundgåelige egenskab ved en sko er at være af den rigtige størrelse, du skal passe perfekt til din fod. En tur er den samme. Må ikke gå et sted, fordi det er bare på mode, eller fordi de tager dig der, eller fordi rejsebureauet var meget overbevisende. Rejseomkostninger (penge og indsats), så det må være det værd for dig! Før du går i gang med en rejse, du er nødt til at tage en run-up, det vil sige, drøm om målet, læse bøger, se film, i korte investere følelsesmæssigt på det pågældende sted. Jeg havde for eksempel altid drømt om at ankomme med båd til Marquesas på den anden side af Stillehavet. Det var svært (15 dages passage), men jeg gjorde det! Jeg havde altid drømt om at se Stevensons hus i Samoa. Jeg havde altid drømt om at smage en original sushi, spist frisk i havnen i Tokyo. Eller binge på asado kogt af argentinske gauchos. Og alt gik godt. Omvendt, i begyndelsen af en tur til Indien, hvor jeg var gået drevet af Syusy, ved den første slurk af lassi og ved den første bid af chapati, kom jeg diarré af turisten… en slags gastro-psykologisk afvisning …

Men dette, og andre historier, vil jeg fortælle dig næste gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *