Search

Reims og den gotiske franske

Jeg er en stor elsker af gotisk arkitektur, med en forkærlighed for gotisk fransk af de berømte katedraler i nord (og en klar præference for Chartres og Beauvais). Efter kærligAmiens og Rouen, i samlingen af vores ture kunne ikke gå glip af UNESCO arv katedralen i Reims : meget glad for at have fundet et tilbud om Ryanair med gået torsdag aften og vende tilbage lørdag aften, min mand og jeg forlader for at opdage katedralen, der stadig mangler vores appel !

TORSDAG 15. FEBRUAR
En punktlig flyvning fra Bergamo (07:20) lander i Paris Beauvais lufthavn kl 21:05. Efter afhentning af bilen på Thrifty (en helt ny Peugeot 108) kl 22:00 er vi allerede på hotellet, et par minutters kørsel fra lufthavnen. Gennem booking reserverede vi en nat på HOTEL BALLADIN (26, Avenue Descartes), med stor kvalitet – pris. I betragtning af den sene time er vores middag en sølle salat på den nærliggende lokale KFC.

FREDAG 16 FEBRUAR 2018 – REIMS OG DENS ARKITEKTUR
Omkring to timers kørsel adskiller os fra Reims, også berømt for champagne, som vi får mulighed for at smage ved et par lejligheder. Navigatoren får os til at gå en smuk naturskøn vej gennem landskabet. Kl 11.00 ankom vi til vores destination: altid gennem booking, for denne nat reserverede vi en lejlighed kun få meter fra katedralen. Faktisk bor vi på MY NEST INN REIMS CATHEDRALE IV (7, Rue Marlot) og ved vores ankomst møder vi den meget gode Jérime, udlejeren, som også giver os en privat parkeringsplads i nærheden. Lejligheden er virkelig smuk, men vi vil have tid til at udforske det om aftenen! Når vi har din bagage, takket være en smuk solskinsdag, satte vi os for at udforske den gamle bydel i Reims, som ligger en kort gåtur fra vores bolig. Og her foran os står den smukke katedral, dedikeret til Notre-Dame, på Place kardinal Luon : kommer fra den brede vej, at fronten er virkelig spændende ! På samme plads, foran Retfærdighedens Palads, er der et smukt ryttermonument dedikeret til Joan of Arc, mens der på højre flanke af katedralen er resterne af den gamle religiøse bygning i 1100-tallet. Den nuværende katedral er en del af arkitekturen kaldet “modne gotiske” og blev bygget – inden for et århundrede – fra 1211 : i forhold til andre bygninger, efter min mening er det meget slående den stilistiske enhed. To historiske noter gør det endnu mere interessant: fra 496 e.Kr. er det hjemsted for indvielsen af kongerne af Frankrig og gennemgik en større restaurering efter Første Verdenskrig. Inde i katedralen er der en godbid, som vi ikke kan gå glip af: i det centrale kapel i ambulant er der blyindfattede ruder af Marc Chagall (fra 1974), genkendelig af deres forfatters altid ikoniske stil. I nærheden er også Palais de Tau, som vi vil besøge i morgen. Forlader det centrale torv, fortsætter vores tur gennem bankdistriktet, Place du Forum (navn, der kommer fra de romerske rester af sin underjordiske) og byens haller, op til Place République og dens berømte PORT MARS. Desværre er denne gamle romerske port stadig i restaurering, så under dække kan vi kun forestille os det i sin pragt : det er en triumfbue 33 meter lang og næsten 14 meter høj, dateret før det 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *