Search

Et uspoleret land med overvældende skønhed

Kommer tilbage fra den ikke billige bryllupsrejse i 2017, for sommerferien 2018 min mand og jeg beslutter at vælge et land stadig lidt kendt, ikke at blive kaldt rent turist og overkommelige omkostninger. Tanken er almindelig: ALBANIEN!

Forskning begynder på de forskellige rejsesider og alle de oplysninger, der findes kun styrker vores idé og brændstoffer vores entusiasme, til det punkt, der involverer to dovne fætre. I vores ideal ferien skal være næsten anstrengende, aldrig mere end 4 dage på samme sted, ændring af hoteller, km og km af rejse … hvor meget det var værd i dette vidunderlige land!

VALGET AF REJSE
Det første vigtige valg er ankomst og afgang rejse, vi er fra Bari og mulighederne er tre: færge til Durazzo da Bari, færge til Saranda fra Brindisi eller fly til Tirana da Bari Palese. Vi vælger almindeligt og uden forsinkelse for flyet, knappe 30 minutters flyvning, kan vi besøge hovedstaden og omkostningerne er næsten analoge til færgen. Det selskab, der tager os til Tirana er Blu Panorama, der drives af Albawings, til en pris på 220 euro a/ r med indchecket bagage. Når du lander i hovedstaden, er målet at leje en bil for at nå langt syd for nationen. Browsing på nettet var ganske let at finde en biludlejning i centrum af Tirana, hvilket ville give os mulighed for at vende tilbage til at forlade bilen i lufthavnen. Med omkring 400 euro for en uge, herunder maksimal forsikring på biler og passagerer og dobbelt chauffør, lejer vi en meget komfortabel Dacia Sundero, som uden problemer har holdt op 1500 km jorden langs de albanske kyster og bjerge.

I FLYVNING
Rejsen begynder om eftermiddagen 13.08, indledt på 19, 30 minutter senere lander vi på jorden i Tirana, nyder en storslået solnedgang flyver over bjergkæder omkring hovedstaden. VELKOMMEN TIL ALBANIEN! Umiddelbart ændrer vi et lille tal, omkring 50 euro (den lokale valuta er lek, omkring 1st 125 lek) ikke er særlig gunstig ændringen i lufthavnen, til at klare de første udgifter: at købe et lokalt kort (internetforbindelser er ikke altid let at finde, og vi har brug for en konstant navigator) og betaling af taxa, der ville tage os til byens centrum. Ved udgangen af terminalen er der laviner af taxachauffører klar til at tilbyde os passager, men deres arbejde som en underbank har forladt os forvirret, så vi beslutter at forlade strukturen og stole på taxier parkeret langs vejbanen; vi starter måleren med omkring 10 euro og en halv times kørsel vi ankommer til vores hotel, Værelserne, tæt på den kunstige dam og ikke langt fra centrum.

Tirana
Værelserne Hotel er en struktur inden for boligkomplekser, de tildeler os en lejlighed, der er i 4, færdig minimal og ultramoderne, for et tal på 30 euro pr. Nat pr. Kranium. Vi forbereder os til middag, og efter 15 minutters gang, krydser parken i hovedstaden, ankommer vi i et nysgerrigt lille sted, som vi valgte på nettet, Era Vila. Vi sidder på en terrasse med udsigt over det finansielle og kommercielle centrum, og vi smager de fremragende typiske retter i Tirana, ikke at gå glip af fergese, en velsmagende kød og feta wienerbrød og indfødte øl, som Tirana netop!

Om morgenen vågner godmorgen op, stratosfærisk morgenmad, rig og varieret og straks opdager rigdommene i hovedstaden. Lad os gå tilbage til centrum, der passerer gennem hovedgaderne, som blev rejst de offentlige bygninger, alle for nylig bygget, men med arkitektur, der blander modernitet og nyklassicisme. Vi ankommer til den enorme Scanderbeg Square, hjertet af hovedstaden, hvor Nationalmuseet, statuen af helten Scanderbeg, biblioteket, moskeen (desværre under renovering) og den ortodokse katedral (bag pladsen) er placeret. Lidt længere nede ad vejen til en anden arterie vej i hovedstaden, vi støder på Bunk’Art 2, en armeret beton bunker (symboler på det albanske diktatur, som nationen er spredt) inden for hvilke snoede stier og værelser. Vi beslutter at besøge det uden megen nysgerrighed, og vi opdager, at det er indenrigsministerens skjulested. Indeni er det en præcis historie om det albanske gendarmeri fra uafhængighed i 1912 til Anden Verdenskrig, af politiet fra den fascistiske invasion til befrielse og under diktaturet.

Efter den interessante historiske tur leder vi til udlejningsbilen og passerer gennem de smukke gader i centrum, som vi opdager at være i live og fuld af klubber og hoteller, vi støder på et stykke af Berlinmuren. Hent bilen og afhente kufferter fra vores hotel, vi leder til Himare, en lang, travl rute til Durres men anlagt vidunderligt

Toledo og Salamanca, parret vinde!

Valget at besøge disse to små byer stammer fra behovet for at udvide vores viden om Spanien selv til steder måske mindre emblazoned end den klassiske sommer destinationer, men lige så bemærkelsesværdig. så efter tre dage i smukke Valencia og pligtopfyldende fuld af paella og Agua de Valencia, mødt af valencianske samfund, hopper vi på den lejede bil og forlader for regionen Castilla-la Mancha i retning af det næste stop: Toledo.I har ofte hørt om denne by, og anmeldelserne hver gang entusiastiske er, hvad overbeviste mig om, at det var tid til at møde os , og så snart jeg ser det fremgår af bilvinduet jeg begynder at gætte hvorfor. Først vil jeg gerne fortælle dig, at det hotel, vi har valgt, CARDENAL HACIENDA, er et vindende valg i enhver henseende… Det er den perfekte base for at begynde at opdage denne lille perle, der er Toledo, er fortryllende og stemningsfulde, har en lille, men meget speciel pool perfekt til at regenerere efter dagen tilbragt rundt, og en smuk have med restaurant omgivet af de gamle arabiske mure, der beskyttede byen, og som synes at gøre det igen. Læg kufferterne ned, som vi straks lancerer til udforskningen, hvilket giver en forfriskningspause først. Blandt de forskellige brochurer inddrives på hotellet kan jeg se, at omkring tyve minutter fra os er MERCADO DE SAN AGUSTIN, en slags fire-etagers mad marked, hvor du kan spise typiske retter og drikke efter behag, og det er her, vi leder. Stedet fortjener det virkelig, men set i bakspejlet er jeg nødt til at komme med et par små præciseringer. Den første er, at de 20 minutter, der efter tanken synes absolut gennemførlige, er, som om de faktisk var 200, hvis vi mener, at De bliver nødt til at gøre dem alle igennem baggyder op ad bakke. det må have været, at på 3 pm varmen var ikke ligefrem på det maksimale af hans mildhed, må det have været, at sult var så meget, faktum er, at før du tænder det sidste hjørne og se tegn på markedet, jeg hilse min mand fortæller ham ikke at tænke på mig, at forlade mig bag og redde sit liv (trods alt, selv denne idé havde været min); og den anden er, at lige uden for vores hotel er der vidunderlige rulletrapper, der vil tage dig op til hjertet af den gamle bydel, uden at du finder dig selv gispende klamrer sig til rækværk af en af de førnævnte gyder.

Når det er sagt mirakuløst, redder jeg også mig selv, vi spiser med en glæde, der aldrig er set, vi smider et par øl ned, og vi fortsætter med vores minitour og har lidt tid til rådighed, vi er afhængige af som altid på de meget effektive dobbeltdækkerbusser. Bussen starter ved den søde Plaza Zocodover, hjertet af byen, og rører højdepunkterne:

Catedral PRIMADA, smukke gotiske katedral at besøge inde;

ALCAZAR, det store slot, der dominerer hele byen, og som huser MUSEO af hæren, hvor du kan røre på første hånd, hvordan den spanske hær har udviklet sig gennem århundreder;

jødisk kvarter med sine synagoger;

PUENT DE ALCANTARA, lille, men meget suggestiv.

Efter at komme ud af bussen tillader vi os et par øjeblikke mere at fare vild i disse gader fuld af historie, hvor følelsen er stadig at være en del af en anden æra. Alt fra de middelalderlige mure, til de smukke mauriske døre, til det vidunderlige lys, som solnedgangen giver til alt omkring os, bekræfter for mig, at dette er en magisk og tidløs by

Split en kroatisk by, der kombinerer tusind års historie og betagende strande

Kroatien er smukt i hvert hjørne, fra sine historisk rige byer som Zagreb til øerne fra det krystalklare hav som Lussino, Rovine og mange andre, praktisk talt overfor de italienske regioner badet af Adriaterhavet er netop placeret på kysterne i Adriaterhavet, der ligger en by overordentlig rig på historie og natur med navnet Split eller Split, som det kan oversættes til italiensk.

Split er lidt over en times kørsel fra Italien, eller du kan roligt nå det med bus med direkte ture fra den kroatiske hovedstad Zagreb, forbindelserne fra Italien fortsætter hele sommerperioden indtil begyndelsen af efteråret, når jeg synes, det er det bedste tidspunkt at besøge byen, især hvis du er interesseret i dens kulturelle aspekt samt havet. Temperaturerne i Split er særligt milde selv i slutningen af sommeren, og det er ikke ualmindeligt at nyde store strandbade, især i de midterste timer på dagen. Den mest mærkbare bystrand er en fjorten dage fra den gamle bydel og er Bacvice, en halvmåne af grus badet i klart vand, ideel til familier med børn. På siderne af denne strand er der altid konkrete platforme, hvorfra du gennem stiger kan få adgang til i havet måske endda udstyret med maske og snorkel for at se de mange fisk, der svømmer nær kysten. Fortsætter ud over bacvice beach vil du komme til kysten en stenet kystlinje ideel til dem, der ønsker at seclud sig selv og nyde udsigten over de rullende bakker, der omgiver hele byen Split, hvor nogle scener i den berømte tv-serie Game of Thrones også er blevet filmet.

Men for dem, der foretrækker at komme væk fra havet til bakken, er det ideelle at tage den sti, der går op til Marijans bakke, der starter næsten fra byens centrum, og som via en temmelig stejl skråning fører om tyve minutter på en bakke, hvor du kan nyde et betagende panorama over hele byen nedenfor. På toppen af tagterrassen er en lille lille kirke desværre i brug og tilstedeværelsen af mange katte, der er vant til at blive fodret af de mange turister og lokalbefolkningen, der giver dem croquettes og stuvet mad.

Havnen i Split er meget vigtigt, ikke kun fordi hver dag, især om sommeren, færger også ankommer fra Italien, men også fordi omkring havneområdet og netop i Riva Promenade, er der mange mennesker, der finder her lokale hvor sent på aftenen eller blot restauranter og barer frekventeres fra eftermiddag til sent om aftenen.

Split kan prale af et historisk centrum på listen over Unesco-varer til tilstedeværelsen af mange paladser, der er værd at bemærke, den første helt sikkert Diocletian Palace, en befæstning dedikeret til kejser Diocletian, der boede i denne enorme struktur besætter området med de mest majestætiske lejligheder og nedrykning soldater og trældom til et overvejende underjordisk område. For at få adgang til det store område af Diocletian Palace er der 4 døre tilgængelige fra forskellige sider af byerne. Billetten til at få adgang til katedralen, krypten og Jupiter-templet koster 5,50 euro, som du skal tilføje yderligere 4 euro, hvis du vil klatre op i katedralens klokketårn for at observere byen ovenfra, panorama, der efter min mening ikke kan sammenlignes med, hvad du har fra Marijans bakke, kan du også vælge besøget på de enkelte attraktioner, der bruger 10 kune , svarende til 1,50 euro. Historien om denne befæstning er meget kompleks, og en guide kan være nødvendig, service, som du kan købe en gang inde i det historiske område, takket være tilstedeværelsen af mange guider, der venter hver dag de mange turister, der ankommer her til visitMa Kroatien ud over at tilbyde en komplet ferie i alle aspekter giver dig mulighed for at komme i kontakt med kvalitet gastronomiske produkter på stedet produkter som honning og ost til at købe på det grønne marked , beliggende i Ulica Stari Pazar 8, her hver morgen lokale producenter sælger frugt, grøntsager og produkter generelt på nul kilometer, ideel til at tage hjem som en souvenir, til minde om en smuk ferie i Split.

Split en kroatisk by, der kombinerer tusind års historie og betagende strande

Kroatien er smukt i hvert hjørne, fra sine historisk rige byer som Zagreb til øerne fra det krystalklare hav som Lussino, Rovine og mange andre, praktisk talt overfor de italienske regioner badet af Adriaterhavet er netop placeret på kysterne i Adriaterhavet, der ligger en by overordentlig rig på historie og natur med navnet Split eller Split, som det kan oversættes til italiensk.

Split er lidt over en times kørsel fra Italien, eller du kan roligt nå det med bus med direkte ture fra den kroatiske hovedstad Zagreb, forbindelserne fra Italien fortsætter hele sommerperioden indtil begyndelsen af efteråret, når jeg synes, det er det bedste tidspunkt at besøge byen, især hvis du er interesseret i dens kulturelle aspekt samt havet. Temperaturerne i Split er særligt milde selv i slutningen af sommeren, og det er ikke ualmindeligt at nyde store strandbade, især i de midterste timer på dagen. Den mest mærkbare bystrand er en fjorten dage fra den gamle bydel og er Bacvice, en halvmåne af grus badet i klart vand, ideel til familier med børn. På siderne af denne strand er der altid konkrete platforme, hvorfra du gennem stiger kan få adgang til i havet måske endda udstyret med maske og snorkel for at se de mange fisk, der svømmer nær kysten. Fortsætter ud over bacvice beach vil du komme til kysten en stenet kystlinje ideel til dem, der ønsker at seclud sig selv og nyde udsigten over de rullende bakker, der omgiver hele byen Split, hvor nogle scener i den berømte tv-serie Game of Thrones også er blevet filmet.

Men for dem, der foretrækker at komme væk fra havet til bakken, er det ideelle at tage den sti, der går op til Marijans bakke, der starter næsten fra byens centrum, og som via en temmelig stejl skråning fører om tyve minutter på en bakke, hvor du kan nyde et betagende panorama over hele byen nedenfor. På toppen af tagterrassen er en lille lille kirke desværre i brug og tilstedeværelsen af mange katte, der er vant til at blive fodret af de mange turister og lokalbefolkningen, der giver dem croquettes og stuvet mad.

Havnen i Split er meget vigtigt, ikke kun fordi hver dag, især om sommeren, færger også ankommer fra Italien, men også fordi omkring havneområdet og netop i Riva Promenade, er der mange mennesker, der finder her lokale hvor sent på aftenen eller blot restauranter og barer frekventeres fra eftermiddag til sent om aftenen.

Split kan prale af et historisk centrum på listen over Unesco-varer til tilstedeværelsen af mange paladser, der er værd at bemærke, den første helt sikkert Diocletian Palace, en befæstning dedikeret til kejser Diocletian, der boede i denne enorme struktur besætter området med de mest majestætiske lejligheder og nedrykning soldater og trældom til et overvejende underjordisk område. For at få adgang til det store område af Diocletian Palace er der 4 døre tilgængelige fra forskellige sider af byerne. Billetten til at få adgang til katedralen, krypten og Jupiter-templet koster 5,50 euro, som du skal tilføje yderligere 4 euro, hvis du vil klatre op i katedralens klokketårn for at observere byen ovenfra, panorama, der efter min mening ikke kan sammenlignes med, hvad du har fra Marijans bakke, kan du også vælge besøget på de enkelte attraktioner, der bruger 10 kune , svarende til 1,50 euro. Historien om denne befæstning er meget kompleks, og en guide kan være nødvendig, service, som du kan købe en gang inde i det historiske område, takket være tilstedeværelsen af mange guider, der venter hver dag de mange turister, der ankommer her til visitMa Kroatien ud over at tilbyde en komplet ferie i alle aspekter giver dig mulighed for at komme i kontakt med kvalitet gastronomiske produkter på stedet produkter som honning og ost til at købe på det grønne marked , beliggende i Ulica Stari Pazar 8, her hver morgen lokale producenter sælger frugt, grøntsager og produkter generelt på nul kilometer, ideel til at tage hjem som en souvenir, til minde om en smuk ferie i Split.

Provenza på farten

I juni 2018 beslutter vi at forlade på jagt efter lavendel marker i Frankrig for at kunne fordybe os i den intense lilla, som jeg altid har set kun på internettet.

DAG 1 MILANO – FEDT

Vi starter fra Pero (MI) for 8,30 om morgenen og på 12,30 vi er i Sanremo at tanke op og puccia dine fødder i vandet: naturligvis vores varevogn, en T3 Wolksvagen, er ikke lavet til racing løb, men rejser med ham er virkelig stor!

Og faktisk, i ikke engang en time, vi er i Grasse, hovedstaden i parfume, og som et første stop stopper vi ved Jardins du MIP: en oase af fred og ro, der for to som os, der elsker planter og natur, er en god start på rejsen. Vi efterlader dig en separat artikel om disse haver og de planter, der bebor dem, fordi det er det værd!

Vi kommer ind i landsbyen, men lad os være ærlige, det tager os næsten en time at finde parkering, og vi mister en anden, fordi vi miscalc højden af van og risikerer at sidde fast på parkeringspladsen for et gebyr hele natten: heldigvis de små piger hjælpe os med at komme ud, men hvis rejsen starter på denne måde, vi allerede ved, at vi vil blive lo!

Vi finder en campingplads for natten og samme aften er der et karaoke program: fræk held, jeg elsker disse ting! Og jeg ville også synge J, men at høre den franske synge, det er uvurderligt, det er smukt!

Vi beslutter at gå og hvile for at undgå den næste dag ikke at finde parkering i Grasse endnu, og så gør vi.

DAG 2 FAT – APT

Endelig lykkes det os at parkere i fred, og vi starter straks med besøget på Det Internationale Museum for Parfume (MIP) (6 euro billet), som er en smuk oplevelse især for en lugt så udviklet som Ale: Ja, fordi i dette museum kan du lugte dufte af planter, der anvendes i parfumeindustrien, vi spore historien om parfume og et af de værelser, der imponerede os mest, er, at på historien om parfume reklame indtil vores år

Selvfølgelig besøger vi også Parfumerie Fragonard, en parfumefabrik, der hylder Jean-Honorè Fragonard, en berømt maler oprindeligt fra Grasse og søn af en stor parfumeproducent: Vi farer vild blandt værksteder og værksteder, og fra Boutique kommer jeg ud fuld af sæber, parfumer og dem, der har mere.

Med hensyn til Grasse vi var særligt fascineret, især for dem, der havde mulighed for at læse bogen “The Perfume” af Patrick Suskind.

Vi bevæger os i retning af Apt, og vi stopper ved Bonnieux, en smuk landsby beliggende på bjerget, hvor der er en udkigspost, hvorfra vi begynder at finde de første lavendelmarker.

Ankommer til Apt vi ser for camping som et sted for de næste to dage, og vi dedikerer os til en dejlig middag i centrum af landsbyen

DAG 3 SAIGNON – SAULT – RUSTREL – ROUSSILLON

Jeg er ærlig, jeg mister et lille håb om at finde disse velsignede felter, fordi lavendel ruten på internettet synes forvirrende eller i det mindste hvis i nogle lande, vi passerede, lavendel var sandsynligvis stadig tilbage i blomst.

Dagens idé er at gå til Saignon, som er 10 km fra, hvor vi er nu, og vi er ikke skuffede: det er en lille landsby, der tilbyder fra fæstningen et vidunderligt landskab, hvor vi endelig kan se en endeløs flade af marker! Vi skynder os ned for at nyde en lækker smerte au chokolade …. og her er lavendel!

Vi leder til Sault, der er 40 km væk, men er hovedstaden i lavendel og opholder sig på den rute, vi sætter, hvorfor så ikke gøre det? Gættet!

Landskabet er uendeligt og fuld af lavendelmarker og valmuer, og skønheden i disse road trips er lykken at kunne ændre ruten, når og hvordan du vil og gøre disse opdagelser! Vi er begge ekstatiske og hver kilometer vi stopper. Sault heller ikke skuffe os og byder os velkommen med en farverig og munter Provenle marked, hvor jeg befinder mig at købe buketter af lavendel, duftende poser, krydderier med en typisk musik baggrund af stedet

Et spring i Bratislava

I år ser det ud til, at kulden ikke ønsker at ankomme her, så vi går på udkig efter det, før jul atmosfære inkluderet, i en hovedstad, der mangler fra vores liste: den lille Bratislava.

Ryanair fly fra Ciampino købt for et par snese euro, strengt kun håndbagage, for disse meget få dage.

For at undgå diskussioner med taxachauffører, som alt for ofte sker i Østeuropa, vi bekvemt tage bussen 61 til hovedbanegården (Hlavnà Stanica) Stop er på den yderste højre fra afgangen fra lufthavnen, og billetten er lavet til maskinen, vælge varigheden af turen, Vi gør 60-minutters billet, til en pris på 90 cent per person. Herfra er der de andre busser til din endelige destination i byen, eller du kan fortsætte til fods til centrum, blot passerer den store tunnel, der er placeret på hovedvejen, og fortsatte rettigheder for ikke mere end et par miles. Vi kunne også gå til vores hotel, men at være nu nat foretrækker vi at tage bussen 84, hvilket efterlader os næsten et skridt væk.

Hoteller i Bratislava er ikke så billige, som du måske tror: for eksempel fandt vi dem forholdsmæssigt dyrere end i Prag. Vi vælger Petite Dependance, en b&b med gode anmeldelser, og vi føler os godt. Små værelser men meget komfortable, rene og rolige. God morgenmad, serveret i den tilstødende bar. Vigtig note, et bryggeri lige i samme bygning (ved siden af morgenmadsbaren), hvor du kan sidde og nyde lokale øl på alle tidspunkter til en latterlig pris. Øl koster mindre end vand.

27. NOVEMBER
Første stop på vores tur i byen kan kun være slottet. Hvad er mest slående er dens beliggenhed, hvorfra du har en spektakulær udsigt over Donau. slottet daterer sig tilbage til 1000-tallet, men desværre efter den ødelæggende brand i 1811 faldt det i forfald og blev fuldstændig genopbygget først i 1953. I dag er det Parlamentets hjemsted. De kalder det også “hovedet bordet”, og jeg vil sige, at det ikke er meget elegant og meget lineær form, minder om det.

Dagen er drizzly, og vi lige i tide til at nyde udsigten fra slottet, før en irriterende tåge begynder at danne. Vi kommer ned ad bakken og går ned ad gaderne i centrum. Overflødigt at gøre listen over barokke kirker og paladser: Bratislava er en lille hovedstad, at besøge til fods at fare vild langs sine elegante gader, på dette tidspunkt allerede dekoreret til juleferien. Atmosfæren er retro og vagt prætentiøs, med klar konkurrence til pompøse Wien, men meget behageligt. Den berømte bronze skulpturer, som lejlighedsvis pip (en på alle manden på arbejde i mandehullet), giver en lettere og mere underholdende note.

Lige uden for centrum, øst for den gamle by, til stede i hvert billede af Bratislava er kirken St. Elizabeth, bedre kendt som den blå kirke, et fint eksempel på Art Nouveau.

Efter allerede at have oprettet julemarkeder og især tællerne med typisk mad, er det her, vi vil forbruge vores frokoster og middage. Meget sjovt at smage lidt af alt: fra kød i tusind måder og saucer, til søde og krydrede palacinkes, til min elskede trdelniks, til den uundgåelige varme vin.

Om eftermiddagen tager vi bus 29 fra stop under New Bridge (Novy Most) foran UFO tårnet og om en halv time ankommer vi til Devin Castle. Om sommeren er der også både, der afgår fra Bratislava og tager dig der, eller du kan vælge at komme der til fods eller på cykel langs cykelstien om cirka to timer

Reims og den gotiske franske

Jeg er en stor elsker af gotisk arkitektur, med en forkærlighed for gotisk fransk af de berømte katedraler i nord (og en klar præference for Chartres og Beauvais). Efter kærligAmiens og Rouen, i samlingen af vores ture kunne ikke gå glip af UNESCO arv katedralen i Reims : meget glad for at have fundet et tilbud om Ryanair med gået torsdag aften og vende tilbage lørdag aften, min mand og jeg forlader for at opdage katedralen, der stadig mangler vores appel !

TORSDAG 15. FEBRUAR
En punktlig flyvning fra Bergamo (07:20) lander i Paris Beauvais lufthavn kl 21:05. Efter afhentning af bilen på Thrifty (en helt ny Peugeot 108) kl 22:00 er vi allerede på hotellet, et par minutters kørsel fra lufthavnen. Gennem booking reserverede vi en nat på HOTEL BALLADIN (26, Avenue Descartes), med stor kvalitet – pris. I betragtning af den sene time er vores middag en sølle salat på den nærliggende lokale KFC.

FREDAG 16 FEBRUAR 2018 – REIMS OG DENS ARKITEKTUR
Omkring to timers kørsel adskiller os fra Reims, også berømt for champagne, som vi får mulighed for at smage ved et par lejligheder. Navigatoren får os til at gå en smuk naturskøn vej gennem landskabet. Kl 11.00 ankom vi til vores destination: altid gennem booking, for denne nat reserverede vi en lejlighed kun få meter fra katedralen. Faktisk bor vi på MY NEST INN REIMS CATHEDRALE IV (7, Rue Marlot) og ved vores ankomst møder vi den meget gode Jérime, udlejeren, som også giver os en privat parkeringsplads i nærheden. Lejligheden er virkelig smuk, men vi vil have tid til at udforske det om aftenen! Når vi har din bagage, takket være en smuk solskinsdag, satte vi os for at udforske den gamle bydel i Reims, som ligger en kort gåtur fra vores bolig. Og her foran os står den smukke katedral, dedikeret til Notre-Dame, på Place kardinal Luon : kommer fra den brede vej, at fronten er virkelig spændende ! På samme plads, foran Retfærdighedens Palads, er der et smukt ryttermonument dedikeret til Joan of Arc, mens der på højre flanke af katedralen er resterne af den gamle religiøse bygning i 1100-tallet. Den nuværende katedral er en del af arkitekturen kaldet “modne gotiske” og blev bygget – inden for et århundrede – fra 1211 : i forhold til andre bygninger, efter min mening er det meget slående den stilistiske enhed. To historiske noter gør det endnu mere interessant: fra 496 e.Kr. er det hjemsted for indvielsen af kongerne af Frankrig og gennemgik en større restaurering efter Første Verdenskrig. Inde i katedralen er der en godbid, som vi ikke kan gå glip af: i det centrale kapel i ambulant er der blyindfattede ruder af Marc Chagall (fra 1974), genkendelig af deres forfatters altid ikoniske stil. I nærheden er også Palais de Tau, som vi vil besøge i morgen. Forlader det centrale torv, fortsætter vores tur gennem bankdistriktet, Place du Forum (navn, der kommer fra de romerske rester af sin underjordiske) og byens haller, op til Place République og dens berømte PORT MARS. Desværre er denne gamle romerske port stadig i restaurering, så under dække kan vi kun forestille os det i sin pragt : det er en triumfbue 33 meter lang og næsten 14 meter høj, dateret før det 3.

Vacanza lave omkostninger en Gran Canaria

Efter 5 år vendte vi tilbage til De Kanariske Øer, og efter Tenerife er dette Gran Canarias tur. Jeg har altid set smukke billeder af øen, og jeg har altid hørt om det godt, og takket være Ryanairs lavpristilbud købte jeg i slutningen af marts 2018 flybilletter til slutningen af september 2018, og så valgte jeg faciliteterne, hvor jeg skulle bo på booking.com.

Flight Milano Bergamo-Gran Canaria for to personer 192,00 euro med kun håndbagage inkluderet.

Vi reserverede oprindeligt på Tagoror Beach Apartments i Playa del Ingles meget godt gennemgået på Booking og B&B The Red Fox i Las Palmas for de sidste tre nætter (euro 156. 00 natten over). På grund af en strejke fra flyvelederne, der satte os i måske afgang indtil sidste minut næsten, vi var nødt til at flytte eller annullere de forbehold, der allerede er foretaget. Det lykkedes os at holde den i Las Palmas, men måtte aflyse One of Playa del Ingles og bestille lige landet på Gran Canaria på Apartamentos Amazonas i Playa del Ingles (euro 205.20). Sød som et kompleks med en dejlig pool, meget tæt på stranden, men vores værelse var stueetagen og efter denne 1mpteenth tid stueetagen, aldrig igen stueetagen værelse! ! Fordi det er normalt altid varmt, og du kan ikke holde det åbent så meget, fordi forskellige insekter kommer ind, og vi havde myrer i køkkenet og badeværelset. Komplekset jeg anbefaler det, du er fint, personalet er meget hjælpsomme, men jeg føler ikke at anbefale værelset i stueetagen. Vi reserverede til sidst kun overnatning, fordi vi havde mini lejlighed og vi kunne bruge køkkenet, så til morgenmad og endda nogle middag vi lavede i lejligheden og anden nat gik vi ud for at spise i en af de mange klubber på promenaden. Til frokost arrangerede vi altid med noget i farten.

Stranden ved Playa del Ingles / Maspalomas er enorm, og du ser godt ud. Du kan lave gratis strand eller der er liggestole og parasoller for omkring 7 euro om dagen i to. I slutningen af september badede jeg stille og roligt i Atlanterhavet, som er ja lidt koldt, men du vænner dig til det hurtigt, og du ser godt ud. Vi i Playa del Ingles havde en god tid og off-season er meget beboelig.

Gennem vores hotel reserverede vi to en-dags udflugter. Så vi kunne skifte stranden og afslapning med besøget af øen.

Maspalomas er smuk som en lille by, men meget turistet. Masser af hoteller, masser af klubber, masser af supermarkeder… for strandliv og afslapning er ideel, og du keder dig ikke. Og det er bekvemt forbundet til resten af øen.

Vi ankom om eftermiddagen fredag 28 September og efter at bosætte sig i værelset gik vi ud for en første runde af “søg” af byen også at gøre nogle shopping i de forskellige indkøbscentre spredt rundt om hvert hjørne af byen. Men først reserverede vi vores første tur på øen til den næste dag via hotellets reception og arrangeret af Canarias Udflugter Tours. Disse ture er også til salg i nogle turistkontorer spredt rundt i byen.

Big Island Tour koster 33 euro per person, varer hele dagen, afhente med bussen på hotellet eller i nærheden punkter dit hotel; træneren er komfortabel, hjælpelinjerne er meget forberedte, og du besøger hele øen. Fantastisk jeg vil sige for at få et overblik over øen. Frokost er enten pakket eller du går til restauranter tilknyttet organisationen, og du bruger lidt. Vi havde allerede gjort denne type tur i Tenerife ved at deltage i gruppefrokosten. Vi gjorde det også under Big Island Tour, men kvaliteten er ikke meget, og så på den næste tur deltog vi et par dage senere havde vi madpakke, men vi befandt os i praksis i et temmelig øde område på en forbipasserende vej, og det var virkelig en frokost på flue vores, men vi vænnede os til det, og det forstyrrer os ikke ting:-)

Istanbul: Europas indgang til tiden

Tanken om at besøge Istanbul har drillet mig i årevis: charmen ved dette sted suspenderet mellem øst og vest, forankret i islamiske diktater og med en glorværdig fortid er ubestridelig. Så drage fordel af den lange bro af 25 april vi satte os for at opdage denne by med tidløs charme.

Afgang fra Napoli med Turkish Airlines til den nye lufthavn i byen åbnede kun et par uger før. Kæmpe, den største i verden, men det er 50 km fra centrum og er forbundet til byens centrum kun af gummi: taxier, pendulfart og busser, der afgår hver 30 minutter, og som tager næsten en time, trafik tillader det, at nå centrum. Gennem vinduerne i bussen, der tager os til centrum, har jeg den første indvirkning med Istanbul. I gaderne er der bevægelse: biler, vogne, folk crowd mellem moderne paladser og moskeer. Men frem for alt kan du se flag: mange overalt. Halvmåne og stjernen, hvid på rød, på de vigtige bygninger samt på balkoner af beskedne huse, på portene, uden for butikkerne, på offentlig transport stopper, og du straks forstå, at den nationale stolthed er stærk. Centrum af Istanbul er kaotisk og fuld af trafik, fra lufthavnen til centrum det tog omkring 50 minutter, men nu fortsætter vi i et menneskeligt tempo, hotellet er ikke meget væk, så vi beslutter at forudse stop og fortsætte på metroen.

Vi ankommer til hotellet beliggende i Fatih-distriktet lidt over en km fra kolonnen Constantine betragtes som en af de mest “konservative” distrikter i Istanbul, det er det mest opmærksomme område med et religiøst synspunkt, med den monumentale fatih Mosque kompleks i centrum. Gå gennem sine gader, i det område af Maltas “aar” område af markedet, er en oplevelse, der ikke kan forlade ligeglade. gaderne vrimler med tæppe og stof butikker og vinduerne overløb med slik, i luften lugt af kebap og derefter vogne af hawkers sælger kolber eller ristede kedler. Husk på, at hele området syd for Sultanahmet er nede. Så hvis du vælger et hotel i dette område, ved, at du skal gøre lidt opstigning, før du kommer til den blå moske område. Vi kan ikke vente med at dykke ned i den tyrkiske atmosfære, og med adrenalin en tusind går vi ud. At være sent på aftenen beslutter vi at tage en tur i nabolaget og klatre op til pladsen i den gamle byzantinske væddeløbsbane, hvor der er to obelisker og resten af en gammel romersk kolonne. Den berømte blå moske eller Sultanahmet Camii er nu inden for synsvidde. Udefra er det majestætisk med sine 6 meget høje minareter. Indgangen til besøgende (gratis besøg er et sted for tilbedelse – et symbolsk tilbud er velkommen) er til højre for hovedindgangen. Det er forbi 6 pm, moskeen synes stadig åben, vi tager vores sko og kommer ind, og vi formår at nyde det næsten i ensomhed i al sin pragt. Interiøret til hvad vi kunne beundre, da det er ved at blive restaureret, er virkelig smuk og den blå farve tulipaner malet på keramik gør det unikt. Den blå betegnelse kommer fra farvning af de 15.000 fliser, der linje det indre af den majestætiske centrale kuppel (dækket til restaurering). En spektakulær udsigt over denne moske er, når du går ud og tager et par skridt mod moskeen foran Santa Sofia, og du vender ryggen tilbage gennem springvandets område, der om natten er virkelig suggestiv. Vi spiser på nærliggende Gulhane Sark Sofrasi godt gennemgået på TripAdvisor. Du spiser godt, overkommelige priser og gæstfrihed fra det meget velkendte og venlige personale. Træt og søvnig du går i seng.

Omkring kl. Et uventet vækkeur den døende sang af muezzin vækker os op pludseligt. Efter et øjebliks forvirring og forbløffelse går vi tilbage til at sove. Morgenmad er lokal med tomater, oliven og agurker, der tjener som en side parabol til mosede og hårdkogte æg. Heldigvis er der Nescafé med marmelade og brød. Det første stop her til morgen er Grand Bazar (Kapali Carsi), kaos og farver, en enorm labyrint af over 3000 butikker og boder fuld af varer: tekstiler, tæpper, keramik, lamper, tøj smykker og alle former for artefakter. På trods af indikationerne er det let at fare vild. dette marked har mange års historie. Det vil hypnotisere sin tidløse atmosfære i den mellemøstlige basar, med den gyldne gnist af guldsmede, duften af krydderier og den hektiske gå af te sælgere. Lidt ude af sted de butikker, der tilbød forfalskninger af de vigtigste internationale modehuse. Lige udenfor Bazar, på den anden side, kan du smage velsmagende tyrkiske specialiteter: på hvert hjørne finder du vogne, der sælger simits, fremragende sesamfrø brød donuts. Infiniti er de små butikker og delikatesseforretninger, der sælger typiske slik: baklava og lokum.

Tyrkiet: smeltedigel af kulturer og et land fuld af overraskelser

Arabisk kultur har altid fascineret mig: køkken, steder for tilbedelse, traditionelle tøj, danse og sange. I dag er mange lande desværre forbudt på grund af krige og terrorisme. Tyrkiet var det rigtige kompromis, og det viste sig at være en fantastisk destination, at finde alt, hvad jeg ledte efter: dybest set den ferie, du ikke forventer.

Vi tilbragte 12 dage, fra juni 17 til juni 28, touring nogle af de vigtigste stop i nationen, startende fra Istanbul, gennem Izmir og Pamukkale, til Goreme, i hjertet af Kappadocia, derefter tilbage til Istanbul for de sidste indkøb og tage returflyvningen.

I løbet af disse dage lærte vi om tyrkerne, et folk meget bundet til deres traditioner, dette gjorde ikke sørge for at finde overfyldte gader, klubber med levende musik, restauranter åbne indtil sent om aftenen. En spøg mennesker, venlig og altid klar, hvis det er muligt, at opfylde kravene fra turist.

Her er nogle nyttige tips, før du forlader.

Valutaen: I Tyrkiet har de den tyrkiske lire til en værdi af omkring 0,13 eurocent for en tyrkisk lire. Med hensyn til udvekslingen, første gang vi udførte det i lufthavnen, da der var behov for at have nogle kontanter med os for at købe Istanbulkart; til andre gange har vi altid brugt tilbagetrækningen fra bankskranken, især fra Bank Garanti, som på det tidspunkt tilbød en god valutakurs i forhold til mange andre steder. Livet er generelt ikke dyrt, og derfor vil du finde dig selv udgifter, for den samme mængde varer, lavere tal end i Italien.

Lufthavne: Der er to lufthavne i Istanbul: den nye lufthavn i Istanbul og Sabiha Goken International Airport: Den første er at erstatte den gamle Ataturk Lufthavn, som er permanent lukket, og er en facilitet åbnet i slutningen af 2018, der hilser internationale og indenlandske flyvninger; den anden lufthavn er omkring 35 km fra Istanbul, og i modsætning til navnet, beskæftiger sig primært med indenrigsflyvninger. Med hensyn til de andre destinationer, vi besøgte, har de kun en hovedlufthavn, bortset fra Goreme sita mellem to lufthavne: Nevsheir og Kayseri Lufthavn, langt fra byen.

Overførsler til og fra lufthavne: Fra New Istanbul Lufthavn den bedste måde og helt sikkert den billigste, er den service, der kaldes New Airport Transit Bus, der drives af Havaist og IETT. Der er 23 linjer, med en varighed på mellem 30 og 90 minutter, afhængigt af den endelige destination. Omkostningerne varierer også efter destination og starter fra 16 lre, omkring 2 euro, op til 30 lre, omkring 4 euro. Betalingen skal kun ske om bord med transportkort. For at komme til vores hotel i Taksim-området tog vi IST-19 bussen.

Med hensyn til tilslutning til og fra lufthavne til andre destinationer, har vi altid brugt Taxi eller Shuttle bus: selvom billigere, de var absolut en hurtigere og mere bekvemt valg.

IstanbulKart: Absolut det mest nyttige kort, hvis du bor i Istanbul, da det kan bruges til offentlig transport af byen, og også til krydstogter på Bosporus og til at forbinde med den nye lufthavn. Det er et genopladeligt kort, som kan købes i hver maskine eller kiosk i metroen eller sporvogn stopper, til en pris på 6 lire, omkring 80 cent. Hver pris med dette kort er diskonteret og kommer 2,60 lire, og for hver overføring, er omkostningerne sænket. Hvis returneres i slutningen af din rejse, vil du blive refunderet de 6 lire er nødvendige for købet

Den store Nordeuropa i autocampere

Det var år, at jeg havde i mit hoved denne tur, og først nu, efter at have afsluttet det, efter at have besøgt smukke steder, der har beundret vidunderlige landskaber, der har rejst spændende veje og puste luften i polarcirklen, først nu forstår jeg, hvorfor jeg ønskede det så meget, og først nu kan jeg sige med sikkerhed, at det er en rejse, at en autocamper, før eller senere, står over for mindst én gang i sit liv! Ligesom alle ture, især denne ene, skal det være designet og planlagt lang tid før med hensyn til stop, steder at besøge, og så krydser du 6 forskellige nationer derefter regler for at følge, lokale love, tilstand af motorvejsafgifter, kort sagt alt hvad du behøver at vide, fordi så når du rejser, er tiden til at dokumentere dig selv virkelig lidt.

Jeg vil starte med at sige, at vi på denne tur bevidst undgik Legoland-parken i Danmark, landsbyen Julemanden i Rovaniemi i Finland og Nordkap. Vores destinationer var polarcirklen, Lofotenøerne og de norske fjorde.

ROTHENBURG OB DER TAUBER – TYSKLAND 28/7/2019
Vi forlod den 28 juli fra Torino på 6:00, foran den schweiziske passage og vide, at deres tolerancer i form af vægte er mere begrænset, jeg vejede autocamper på den offentlige indvejning af Caselle lige før de forlader, 35 Q-li førerløse med fuld vand og diesel, kan du forlade! Vi passerer gennem Chiasso, krydser hele Schweiz, vi går vejen, der vil tage os til passet af San Bernardino, som stiger op til 2065 meter højde giver smuk udsigt blandt små vandområder, søer og fyrreskove. Vi fortsætter, indtil vi forlader Schweiz, vi kommer ind østrig, hvor vi kun skal rejse omkring 30 km, vi gør det på en motorvej for ikke at betale den østrigske badge. Vi kommer ind i Tyskland på højden af Bodensøen, hvor vi stopper for et stop kun ved hjemkomsten af vores tur. Endelig er vi på de berømte tyske motorveje, som denne gang vil vise sig at være en reel smerte, da bogstaveligt talt hærger fra byggepladser af vigtige arbejde; Skiltene over hver byggeplads viser datoer for end-of-work omkring 2020 – 2021. I omkring tusind miles af motorvejen, rapporterede Google Maps 14 byggepladser, så før du begiver dig ud på vejen, overveje ruten godt.

Vi ankommer om aftenen i Rothenburg ob der Tauber og stopper for natten ved parkering P3 på følgende koordinater: N 49.381900, E 10.188880

Parkeringspladsen har mulighed for at tage lastning og losning og er meget komfortabel i centrum af Rothenburg selv til fods.

Rothenburg ob der Tauber (Rothenburg over Tauber) er beliggende i det nordlige Bayern, det er helt omgivet af vægge i 300 og 400’erne for meget walkable. Spadseretur gennem gaderne kan du beundre elegante huse og facader lavet med forskellige stilarter og farver, balkoner fulde af blomster og mange butikker med jernskilte stikker ud på gaden. Byen ligger langs den “romantiske vej” (Romantische Strae), en 370 km lang vej, der løber fra syd mod nord; at besøge godt selv de vigtigste og smukkeste steder langs denne vej ville det tage mindst en uge. Du kan køre komfortabelt i bil, men der er også en smuk cykelsti, 460 km lang, hvilket gør dig opdage endnu bedre landskaber i denne del af Tyskland. Det kunne helt sikkert være en mulig fremtidig tur, men for nu, da vores destination er den store nord, vi vender tilbage i autocamperen for at spise og planlægge den næste dag.

Portogallo på farten

Afgang fra Pisa lufthavn med fly Ryan til Sevilla. Selvom vores destination er Portugal, valgte vi løsningen til at flyve flere udlejningsbiler til Spanien, fordi det er billigere. At rejse til Spanien / Portugal / Frankrig er fint ns Telepass Europa .. vi har forbundet med nummerpladen på udlejningsbilen. Det fungerede perfekt, og vi stod ikke i kø ved betalingsbåse. Jeg havde læst, at i Portugal ofte er der kun automatiske betalingsanlæg, og hvis du ikke har deres viaverde enhed er et problem . Telepasset har erstattet den grønne-rejse. Du kan også betale vejafgiftpå postkontorerne inden for 5 dage efter betalingsbåsen, men den elektroniske enhed var afgjort mere praktisk.

Fly til tiden, vi ankommer til vores destination og straks gå til EuropeCar skranken, hvor vi har vores udlejningsbil venter på os. Vi reserverede online, vælger kun den kategori af billige biler, vi ved ikke, hvad det vil påvirke os. Vi er nysgerrige efter at vide, hvilken model der vil blive tildelt os. Ah jeg glemte besætningen består af tre personer : Mor Amber, Santa Sammy og ti-årige søn Lorenzo. Fra Livorno med raseri. NS bilen er en sød Grå Panda … vores 3 vogne passer ind i bagagerummet. . . afgang til Sevillacentrum. Det er omkring 17:00, en apokalyptisk varme, frie gader. Natten, reserveret med Booking er c / eller bopæl RESITOUTR 304, det er en studio lejlighed også udstyret med køkken. Omkostninger på 55 euro / nat, som vi blev tilføjet udgifter til parkering i en garage støder op til boligen. Det var ikke klart på tidspunktet for booking, men blev faktisk derefter skrevet i reservationsbekræftelsen. Det er en turistbolig, en stor lejlighed, ren, ryddelig og 10 minutters gang fra Sevilla-katedralen. Ved siden af boligen et supermarked, meget nyttigt at købe vand og frugt. og også en bar, hvor næste morgen havde vi morgenmad. Vi tager en vandretur til Sevilla, vi var der 8 år siden, så det er bare en rekognoscering tour. vi har middag på Tapas de Librero, en lille restaurant, meget flot. Vi smager forskellige tapas en bedre end den anden og vabbeh den første Paella. selvom det ikke er typisk for Sevilla, kunne vi ikke vente med at spise det.

15. august – Sevilla – Olhao – Faro – Albufeira

Vi forlader omkring 9:00 fra vores bopæl, på vej mod Portugal. Efter ca. 130 km finder vi skiltet “Bienvenido en Algarve”… vi stoppede først i Olhao. Fiskerby på kysten. Vi parkerer i en snavs, fiskemarked område, ærgerligt, at Festival de Mariscos er lige færdig. Vi besøger det kommunale marked, fisk, frugt, grøntsager og tage en tur gennem flisebelagte gader i den lille gamle bydel. Paraplyer i alle farver beskytter os mod solen og varmen i gyderne. Frokost på en simpel restaurant “Casa de Pasto”, hvor vi smager gode fisk. Det vil være det bedste af hele ferien. Jeg valgte Olaho squid… bohhhh var i hvid, serveret i en gryde, der holdt dem varme, meget velsmagende, delikat smag. Vi fortsætter til Faro, vi gør et kort stop, nice den gamle bydel, men intet. Vi ønskede at se St. Lawrence’s Church i Almacil. Jeg havde læst om den vejledning, der var interessant for azulejos, men det er lukket i august.

Vi forlader for Albufeira hvor det er reserveret på den anden nat, c / o Aldeia hotel reserveret med Hotel.com, 128, et af de dyreste steder, alle meget kommercielle, grimme ingen lovovertrædelse til nogen, men det er ikke den slags turiststed, der behager os. Restauranter, natklubber, et sted for unge mennesker. Unleashed. Fra hotellet når vi stranden til fods, det er ikke meget tæt på, men om 15 minutter kommer vi derhen. Farven på sandet er brunlig og er fugtig og kold. Vi er i havet… ikke meget rent vand, nogle tang, og især vandtemperaturen for mig utilnærmelig. Kun Lorenzo den vovehals bader. Vi spiser i nærheden af hotellet en burger i farten, slags fastfood, ikke for billigt. Vi læser om en sandskulptur festival 20 minutter fra Albufeira, i en by kaldet Armacao de Pera