Search

Split en kroatisk by, der kombinerer tusind års historie og betagende strande

Kroatien er smukt i hvert hjørne, fra sine historisk rige byer som Zagreb til øerne fra det krystalklare hav som Lussino, Rovine og mange andre, praktisk talt overfor de italienske regioner badet af Adriaterhavet er netop placeret på kysterne i Adriaterhavet, der ligger en by overordentlig rig på historie og natur med navnet Split eller Split, som det kan oversættes til italiensk.

Split er lidt over en times kørsel fra Italien, eller du kan roligt nå det med bus med direkte ture fra den kroatiske hovedstad Zagreb, forbindelserne fra Italien fortsætter hele sommerperioden indtil begyndelsen af efteråret, når jeg synes, det er det bedste tidspunkt at besøge byen, især hvis du er interesseret i dens kulturelle aspekt samt havet. Temperaturerne i Split er særligt milde selv i slutningen af sommeren, og det er ikke ualmindeligt at nyde store strandbade, især i de midterste timer på dagen. Den mest mærkbare bystrand er en fjorten dage fra den gamle bydel og er Bacvice, en halvmåne af grus badet i klart vand, ideel til familier med børn. På siderne af denne strand er der altid konkrete platforme, hvorfra du gennem stiger kan få adgang til i havet måske endda udstyret med maske og snorkel for at se de mange fisk, der svømmer nær kysten. Fortsætter ud over bacvice beach vil du komme til kysten en stenet kystlinje ideel til dem, der ønsker at seclud sig selv og nyde udsigten over de rullende bakker, der omgiver hele byen Split, hvor nogle scener i den berømte tv-serie Game of Thrones også er blevet filmet.

Men for dem, der foretrækker at komme væk fra havet til bakken, er det ideelle at tage den sti, der går op til Marijans bakke, der starter næsten fra byens centrum, og som via en temmelig stejl skråning fører om tyve minutter på en bakke, hvor du kan nyde et betagende panorama over hele byen nedenfor. På toppen af tagterrassen er en lille lille kirke desværre i brug og tilstedeværelsen af mange katte, der er vant til at blive fodret af de mange turister og lokalbefolkningen, der giver dem croquettes og stuvet mad.

Havnen i Split er meget vigtigt, ikke kun fordi hver dag, især om sommeren, færger også ankommer fra Italien, men også fordi omkring havneområdet og netop i Riva Promenade, er der mange mennesker, der finder her lokale hvor sent på aftenen eller blot restauranter og barer frekventeres fra eftermiddag til sent om aftenen.

Split kan prale af et historisk centrum på listen over Unesco-varer til tilstedeværelsen af mange paladser, der er værd at bemærke, den første helt sikkert Diocletian Palace, en befæstning dedikeret til kejser Diocletian, der boede i denne enorme struktur besætter området med de mest majestætiske lejligheder og nedrykning soldater og trældom til et overvejende underjordisk område. For at få adgang til det store område af Diocletian Palace er der 4 døre tilgængelige fra forskellige sider af byerne. Billetten til at få adgang til katedralen, krypten og Jupiter-templet koster 5,50 euro, som du skal tilføje yderligere 4 euro, hvis du vil klatre op i katedralens klokketårn for at observere byen ovenfra, panorama, der efter min mening ikke kan sammenlignes med, hvad du har fra Marijans bakke, kan du også vælge besøget på de enkelte attraktioner, der bruger 10 kune , svarende til 1,50 euro. Historien om denne befæstning er meget kompleks, og en guide kan være nødvendig, service, som du kan købe en gang inde i det historiske område, takket være tilstedeværelsen af mange guider, der venter hver dag de mange turister, der ankommer her til visitMa Kroatien ud over at tilbyde en komplet ferie i alle aspekter giver dig mulighed for at komme i kontakt med kvalitet gastronomiske produkter på stedet produkter som honning og ost til at købe på det grønne marked , beliggende i Ulica Stari Pazar 8, her hver morgen lokale producenter sælger frugt, grøntsager og produkter generelt på nul kilometer, ideel til at tage hjem som en souvenir, til minde om en smuk ferie i Split.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *