Search

Stadig Madrid!

Min ven Andrea og jeg forlader til Madrid på Iberia flyvning på 6:50 fredag 18 oktober på start fra Bologna.

Landing på Terminal T4, har vi to muligheder for at komme til byens centrum: metroen, hvilket gør flere ændringer, eller taxa. Vi vælger den anden mulighed ved at bruge 30 euro (fast rente). Taxachaufføren forlader os foran hotellets gade, som ligger 350 meter fra Sevilla metro, i centrum. Efter check-in forlader vi hurtigt vores bagage på værelset og starter vores Madrid weekend.

Vi starter ved Puerta del Sol, som ligger 5 minutters gang fra hotellet. Det er en af de vigtigste pladser i Madrid, centrum af byen. På denne plads er der km Nul, det punkt, hvorfra alle afstande af de forskellige steder i et land er taget. Efter de sædvanlige rituelle billeder, gå, når vi Plaza Mayor, som ligner en “lukket” firkant på de 4 sider, hvilket minder meget, selv for stilen, af wienernes pladser. Pladsen er fuld af mennesker og gadekunstnere. . . og gå til souvenirbilleder. En kort afstand er den berømte Mercado de San Miguel, kongeriget tapas, den typiske spanske snack. Fortsætter til fods vi når det kongelige palads (spanske suveræne bor ikke her, de kommer her kun for officielle demonstrationer) og katedralen i Almudena. Vi går straks ind i sidstnævnte for en kort tur inde og umiddelbart efter vi linje op for at købe billetter (Royal Palace – Real Cusina – 14). Slottet er helt sikkert at besøge, hvis du er i byen!

Om eftermiddagen leder vi til Atocha togstationen, især da en rigtig tropisk have er blevet skabt indeni. At se og fotografere absolut! Vi slutter dagen med et besøg på Prado Museum, og ved at drage fordel af den gratis adgangstid (h 6 pm – 8 pm mandag til lørdag), vi linje op fra 5 pm og efter en travl time på fuld tid, vi formår at komme ind. Inde er det ikke muligt at fotografere endnu et værk, men det er værd at se det, fordi det indeholder, blandt andre, værker af Caravaggio (David og Goliat for eksempel), Raphael og Velasquez.

Vi vender tilbage til hotellet og til middag vælger vi en af de tapineries i umiddelbar nærhed (vi er lidt kogte af før daggry vækkeur og km rejste i dag …). Efter middagen vælger jeg at tage en tur og nå paladset i Bank of Spain (bliver berømt for at filme den tredje sæson af en af mine foretrukne Netflix-serien “The House of Cards”), og kort efter, sæde for kommunen, Palazzo Cibeles, alle lyser op.

LØRDAG 19 OKTOBER: I dag hele dagen i Madrid, vågner vi op relativt tidligt og gøre et kort foto stop ved Palazzo de Cibeles (for at vise det til min ven Andrea). Jeg opdager, at det ikke er muligt at få adgang til toppen, fordi det er lukket, og så går vi for at besøge Retiro Park og dens Crystal Palace. Indgangen er gratis og klokken 10 om morgenen mennesker er der relativt rigtigt. Walking i parken, vi når Crystal Palace, som indeholder et par kunstværker indeni. Når vi forlader, efter ca 40 minutters gang, ankommer vi til Debob-templet, et egyptisk tempel doneret til Spanien. Hvis du er i området anbefale et besøg, selv kun eksterne. Mange beundrer det ved solnedgang, hvis dagen giver det. Efter et kulinarisk stop, strengt pakket, kommer vi tilbage på march for at besøge Kirken San Antonio De Los Alemanes (indgang koster 2), meget smuk inde (personligt finder jeg det smukkere end den samme Madrid katedral).

Vi leder ud til den nærmeste metro og køber hver en cachet billet på 10 ture (Tarjeta Multi) for mængden af 12,20 euro. Den første metro tager os til Wanda Metropolitano, hjemsted for “colchoneros” (de er tilnavnet spillerne i Atletico Madrid på grund af farven på den skjorte, der ligner den af lærreder, der bruges til at frakke madrasser ..). Det er her, vi venter på fodboldsammenstødet, der er planlagt til i eftermiddag: Atletico Madrid – Valencia. (selvfølgelig havde jeg købt billetter hjemmefra et par måneder før). Ud over resultatet af kampen må jeg indrømme, at jeg kunne lide selve oplevelsen, fra den nye generation stadion, hvorfra du kan se godt overalt, til jubel … rart at se de forskellige virkeligheder i de mest berømte og fulgte sport i verden! I slutningen af spillet tager vi metroen i retning af hotellet. Efter bruseren går vi ud til middag, altid i en af restauranterne / tapineries ikke langt væk. Vi vælger begge paella, vegetabilsk mig og Andreas mariscos (fisk). Begynd at hælde regn, og vi kommer hurtigt hjem, når middagen er overstået

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *