Search

Tyrkiet: smeltedigel af kulturer og et land fuld af overraskelser

Arabisk kultur har altid fascineret mig: køkken, steder for tilbedelse, traditionelle tøj, danse og sange. I dag er mange lande desværre forbudt på grund af krige og terrorisme. Tyrkiet var det rigtige kompromis, og det viste sig at være en fantastisk destination, at finde alt, hvad jeg ledte efter: dybest set den ferie, du ikke forventer.

Vi tilbragte 12 dage, fra juni 17 til juni 28, touring nogle af de vigtigste stop i nationen, startende fra Istanbul, gennem Izmir og Pamukkale, til Goreme, i hjertet af Kappadocia, derefter tilbage til Istanbul for de sidste indkøb og tage returflyvningen.

I løbet af disse dage lærte vi om tyrkerne, et folk meget bundet til deres traditioner, dette gjorde ikke sørge for at finde overfyldte gader, klubber med levende musik, restauranter åbne indtil sent om aftenen. En spøg mennesker, venlig og altid klar, hvis det er muligt, at opfylde kravene fra turist.

Her er nogle nyttige tips, før du forlader.

Valutaen: I Tyrkiet har de den tyrkiske lire til en værdi af omkring 0,13 eurocent for en tyrkisk lire. Med hensyn til udvekslingen, første gang vi udførte det i lufthavnen, da der var behov for at have nogle kontanter med os for at købe Istanbulkart; til andre gange har vi altid brugt tilbagetrækningen fra bankskranken, især fra Bank Garanti, som på det tidspunkt tilbød en god valutakurs i forhold til mange andre steder. Livet er generelt ikke dyrt, og derfor vil du finde dig selv udgifter, for den samme mængde varer, lavere tal end i Italien.

Lufthavne: Der er to lufthavne i Istanbul: den nye lufthavn i Istanbul og Sabiha Goken International Airport: Den første er at erstatte den gamle Ataturk Lufthavn, som er permanent lukket, og er en facilitet åbnet i slutningen af 2018, der hilser internationale og indenlandske flyvninger; den anden lufthavn er omkring 35 km fra Istanbul, og i modsætning til navnet, beskæftiger sig primært med indenrigsflyvninger. Med hensyn til de andre destinationer, vi besøgte, har de kun en hovedlufthavn, bortset fra Goreme sita mellem to lufthavne: Nevsheir og Kayseri Lufthavn, langt fra byen.

Overførsler til og fra lufthavne: Fra New Istanbul Lufthavn den bedste måde og helt sikkert den billigste, er den service, der kaldes New Airport Transit Bus, der drives af Havaist og IETT. Der er 23 linjer, med en varighed på mellem 30 og 90 minutter, afhængigt af den endelige destination. Omkostningerne varierer også efter destination og starter fra 16 lre, omkring 2 euro, op til 30 lre, omkring 4 euro. Betalingen skal kun ske om bord med transportkort. For at komme til vores hotel i Taksim-området tog vi IST-19 bussen.

Med hensyn til tilslutning til og fra lufthavne til andre destinationer, har vi altid brugt Taxi eller Shuttle bus: selvom billigere, de var absolut en hurtigere og mere bekvemt valg.

IstanbulKart: Absolut det mest nyttige kort, hvis du bor i Istanbul, da det kan bruges til offentlig transport af byen, og også til krydstogter på Bosporus og til at forbinde med den nye lufthavn. Det er et genopladeligt kort, som kan købes i hver maskine eller kiosk i metroen eller sporvogn stopper, til en pris på 6 lire, omkring 80 cent. Hver pris med dette kort er diskonteret og kommer 2,60 lire, og for hver overføring, er omkostningerne sænket. Hvis returneres i slutningen af din rejse, vil du blive refunderet de 6 lire er nødvendige for købet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *