Search

Aruba og Curacao i autonomi

Du kan ikke altid gå til Asien, verden er fantastisk, og du er nødt til at udforske det! Og så i oktober går vi på jagt efter muligheder for at organisere 15 dages afslapning i slutningen af januar. I Antiller var vi allerede et par år siden (Guadalupa og Marie Galante flot, men ikke for alle), og vi vender gerne tilbage; denne gang vælger vi to af de hollandske Antiller: Aruba og Curacao. Vi opgiver Bonaire, den tredje ø, af tidsmæssige årsager.

VÆLG DIN FLYREJSE
I årenes løb har vi i stigende grad sætter pris på bekvemmeligheden af en flyvning fra vores by. og derfor er vores valg snart gjort: KLM fra Torino med mellemlanding i Amsterdam, som har fremragende tidsplaner og en god pris i forhold til bekvemmelighed (530 euro hver). Alternativerne var via USA: til samme pris, længere tider og ESTA’s behov også for transit. Vi vælger at ankomme i Aruba (med en dagflyvning) og forlade Curacao (med en natflyvning), fordi varigheden af mellemlandingerne er kortere, men set i bakspejlet vil jeg foreslå det alligevel, fordi Aruba, mere turistet, er en ø “lettere”, som at blive fortrolig, og være i stand til at anmode om mindre rejse (de områder af største turistinteresse er koncentreret i et par km i den nordlige del af øen) de første dage kan du virkelig hvile. Curacao, på den anden side, mindre frekventeres og vildere, kræver en lidt større indsats for at opdage det.

Vi arrangerer 7 nætter i Aruba og 6 nætter i Curacao; Set i bakspejlet ville jeg gøre det modsatte. Overførslen mellem de to øer kræver en kort (og dyr) indenrigsflyvning; Desværre er der ingen søforbindelser. Hvis du kan, i højsæsonen undgå overførsel mellem øerne i weekenden, fordi lufthavnene er overbelastet, det naturligvis giver prioritet til interkontinentale flyvninger og tidsplaner kan nemt gå til det punkt. Der er mange flyselskaber, der flyver mellem øerne, nogle mindre pålidelige til tider end de andre. Ud over at spørge på internettet, kan det være nyttigt at søge råd hos indkvartering manager, hvor du vil bo. Vi for 135 euro hver fløj vi med Winair: let køb (i dollars) på deres hjemmeside, elektronisk eneste billet, nyt fly, intet problem eller forsinkelse.

ORGANISER DIT OPHOLD
Selv om de nederlandske antiller stadig er en del af Kongeriget Nederlandene, har de været uafhængige af moderlandet siden 1990’erne for visse (f.eks. sundhed, uddannelse, transport) og er også uafhængige af hinanden. I Curacao, frekventeres kun af europæere, næsten alle hollændere, taler vi hollandsk, ud over den papyment, der er den lokale dialekt, og Curacao Flower bruges. Aruba, på den anden side, er blevet koloniseret af den amerikanske turisme: uanset hvor den amerikanske dollar bruges (kun i supermarkedet resten kan gives til dig i Fiorini di Aruba), der er en masse engelsk og spansk, ud over papiing, afstandene er i miles, benzin i gallon, osv. Dybest set, i Aruba vil du ikke behøver at ændre euro på alle i forints: blot på ATM trukket tilbage i dollars, og i supermarkedet du bruger kortet for at undgå at have mere i florins, som du ikke kunne bruge i Curacao fordi florin er anderledes. I Curacao, på den anden side, er det vigtigt at have lokal valuta, som du kan trække direkte på pengeautomaten. Kort accepteres i næsten alle restauranter, men du skal bruge penge til at leje liggestole på stranden og for nogle hurtige snacks.

For adgang til ABC øerne (Aruba, Bonaire og Curacao, de tre hollandske Antiller) skal du have et pas; Den indvandring kortet er udfyldt online på den officielle hjemmeside før ankomst. For Curacao kan du finde det her, og det er obligatorisk, i Aruba kan du stadig udfylde det på flyet, men tjek her, fordi reglerne udvikler sig. Proceduren er meget enkel, og forklarede meget godt i de to officielle turistportaler, som blandt andet er meget rige på information og tips

Smag af foråret i Holland

Vi har ønsket at gå og se tulipanen blomstre i et stykke tid. . . så vi forlader holland, seks dage i Amsterdam og tre i Rotterdam. Vi antager, at både min mand og jeg allerede havde været i Amsterdam i en meget ung alder, og ved den lejlighed dukkede gaderne i centrum op, at vi ikke havde set noget, denne gang har vi i stedet mulighed for at opdage det i et andet lys.

Dag 1
Vi forlader Venedig Lufthavn kl 9:45 med en lille forsinkelse og lander på Amsterdam Shiphol, tage toget, der tager os downtown og nå vores lejlighed booket via Home Awey. Lejligheden er meget flot og rent og ejerne, som er meget hyggelige mennesker, får os til at finde i køleskabet en flaske vin, vores ferie kunne ikke starte bedre. Vi slapper lidt af i lejligheden og derefter gå ud for en første runde af patrulje, drikke en baret langs en af de mange smukke kanaler, vi spiser i en downtown klub og gå i seng.

DAG 2
Vejrudsigten for i dag er smuk, fuld sol og nul skyer, så vi udnytter den til at leje en cykel og opdage Waterland, området nord for Amsterdam. Simpelthen WOW!! Vi kunne ikke have truffet et bedre valg. Af de fortryllende landskaber og landsbyer, der krydser dem, føler jeg, at jeg er i en film, så smuk og plejet… i et hus en dame gør havearbejde, i denne nabo to herrer nyde solen læse en bog, folk gå … Jeg har et smukt minde om denne dag.

DAG 3
For i dag planlægger vi at besøge Keukenhof, som kun er åben i otte uger om året. Vi havde taget billetter online til både parken og transport. Jeg ønsker ikke at være gentagne, men selv her er det eneste at sige er bare WOW. Denne store park er fuld af blomster, især tulipaner, men der er også andre sorter, alle så velplejet og arrangeret i blomsterbede alle forskellige fra hinanden. Farverne er så adgang til, at de ser falske, selv de billeder, vi tager synes retoucheret, og de er ligesom det. Inde i parken er der også forskellige damme og springvand, og pavilloner, inden for hvilke der er andre blomster, der er en inde forbeholdt orkideer. Gå der personligt, fordi det er umuligt at beskrive skønhed.

DAG 4
I dag går vi til Zaanse Schans, en landsby af vindmøller, der kan nås med togtid fra Amsterdam. Landsbyen er meget smuk, med typiske huse og netop vindmøllerne, som du også kan besøge inde. Der er et værksted, hvor du kan se demonstrationen af opførelsen af de typiske hollandske træhove, virkelig interessant. Den eneste ulempe er, at der er en masse vind, så du er nødt til at klæde sig meget godt, men vi kunne forvente det, hvis de sætter vindmøller i denne position vil der være en hvorfor ikke?

Dag 5
I dag ak vi nødt til at foretage en lille ændring af programmet, i den forstand, at vi gerne ville have gå og se Van Gogh museum, men når vi ser på internettet for at købe billetter online et par dage, de allerede frataget alle udsolgt, at vi har brug for lektioner til næste gang. Vi trækker os tilbage til Rijksmuseum, betragtes som det største hollandske kunstmuseum af vores trofaste Lonely Planet. I nærheden af museet er Vondelpark, en veritabel oase af grønne områder i hjertet af Amsterdam, vi tilbringer eftermiddagen afslappende her

Eubea, denne ukendte

Grækenland byder os velkommen hver sommer i årevis for en uge med afslapning i sit smukke hav. i betragtning af alle Sporadi og Ionies, nogle kykladerne og en del af Kreta, besøgte Den Kalorieiske Halvø og Peloponnes, hvor skal vi gå i år? Den billigste flyvning ville tage os til Athen. Et hurtigt kig på Google Maps, og det ser ud … Euboea.

Du har aldrig hørt om det, ikke? Det ligger syd for Sporadi, overfor kysterne i Beozia og Attika, og er den næststørste græske ø efter Kreta. Nå ja, det er en ø, selv om det ikke synes, så tæt på kysten af kontinentet. Faktisk i byen Calcide strædet er så … Stramme… som endda er forbundet til fastlandet med en bro. Ellers er den sydlige del af øen tilgængelig med båd (ca. 1 times rejse) fra havnen i Rafina, som kun er en halv time fra Athens lufthavn. Hvorfor har vi aldrig hørt om hende?

Vi søger obligatorisk efter nyheder på nettet. Intet, de kan ikke finde nogen. En modløs, men ikke ligefrem ny rejserapport om camperistas.com. et par hurtige citater i blogs om Grækenland.. selv Tripadvisor er tætpået med information, både på italiensk og engelsk, og de få, der er der vedrører den nordlige del af øen. Men vi har kun 8 nætter til rådighed, og vi foretrækker at bo i syd, også fordi øen ikke synes at have en god vej. Denne destination, så indhyllet i mystik, tiltrækker os mere og mere. Det er besluttet, du går!

Vi organiserer opholdet ved at dividere det ligeligt mellem to feriesteder: 4 nætter i Mourteri, nær Kymi i den centrale del af øen, og 3 nætter i Karystos, langt sydpå. Vores fly ankommer til Athen om aftenen kl 22:00, mens afgang er på 20:00, beslutter vi det for en løkke rute: på den første nat, med en times motorvej, vi når Eubea via den berømte bro, og vi stopper med at sove i Calcide, en landsby uden nogen særlige attraktioner, hvis ikke en promenade, der ligner en lang flod, da havet arm er kun 40 meter. Derfra skærer vi øen til den ægæiske kyst, stenet og vild, som for at se billederne inspirerer os mere af kysten inde i landet, sandede og mere bygget. Vi rejser sydpå til Karystos, og vender derefter tilbage med færge fra Marmari til Rafina, selve formiddagen af afrejse.

KYMI OG DINTORNIS
Det første område, vi udforsker, er Kymi. Vi når det fra Calcide gennem et decideret bjergrigt område (Mount Dirfi er over 1700m), langs smalle og meget naturskønne veje, hvor vi sjældent møder nogen, på trods af at det er lørdag. Vi stopper i et par timer i Paralia Chiliadou, for en første sukkende dukkert. Stranden, en god km lang, er af lysegrå småsten, havet er grønt, liggestole og paraply er inkluderet i forbruget i baren. Der er nogle pensionater undervejs (alle brolagt til havet), men der er ikke noget rigtigt land. Der er få mennesker på stranden. Vi begynder at kunne lide denne Eubea.

Midt på eftermiddagen går vi tilbage på vejen, destination Kymi. Efter yderligere to tusinde hårnålesving midt i Middelhavet krat, er vi i landsbyen, oppe på en bakke; et par kilometer, på havet, er der Paralia Kymi, hvorfra hun ønsker at færge sig til Skyros, i Sporadi. Men vi har ikke fundet et sted i Kymi: det er stadig i begyndelsen af august, der er fire af os, og der er ikke så mange overnatningssteder. Vi er nødt til at komme så langt som Mourteri, en halv time og 20 km længere. Set i bakspejlet viser placeringen sig at være ubehageligt: Mourteri er blot en gruppe på omkring tyve feriehuse, stranden, enorm, er smuk, men meget udsat for vinden, der er ingen supermarked og selv til middag er der kun et par muligheder.

Algarve (og videre) i januar

I år kan vi kun beslutte i december, hvis og hvornår vi vil være i stand til at forlade for nytår helligdage. Med en reduceret tidsramme, er udbuddet stærkt reduceret med hensyn til steder og budgetter. Vi mener, at vi tager tilbage til Portugal, som tidligere og på lignende betingelser havde givet os stor tilfredshed. Da vi er om vinteren, vælger vi den milde Algarve-region, men vi finder kun flyvningen på Lissabon. Ikke dårligt, vi vil organisere en lille tur også ind i hovedstaden og dermed dividere de 7 nætter, vi har til rådighed: 1 i Evora, 5 i Lagos, 1 i Lissabon.

02/01
Som altid, det bedste tilbud tilbydes af Ryanair, som på 7:30 med en ring af trompeter stolt meddeler, at vi er landet i Lissabon på forhånd. Vi besluttede at dedikere til byen de sidste to dage af ferie (så vi kender det ganske godt), så efter at have hentet udlejningsbilen fra Goldcar, forlader vi straks i retning af Evora, krydser den meget lange Bridge Vasco de Gama. Vi ankommer til Dom Fernando hotel (reserveret på Booking med et godt tilbud og perfekt placeret til besøg i byen), som er næsten 10 pm. Heldigvis buffet af restauranten inde er stadig åben, og da vi begynder at blive lidt træt vi drage fordel af det at spise uden at gå ud.

03/01
Evora er den største by i Alentejo-regionen. Omgivet af en walled kabinet, kan det besøges med en dejlig gåtur. Vi beslutter at dedikere dem om morgenen og på 8 o’a halv, på trods af den overskyede himmel og en smule dis, går vi gennem døren nær hotellet. Centret er kendetegnet ved gyder, pladser, springvand og rester af romerske bosættelser.

Vi tager en første pause i Praca do Giraldo, det centrale torv omgivet af verandaer og mange caféer, så når vi miradouro af Diana-haven, der tilbyder en smuk udsigt over byen og ved siden af hvilke står det romerske tempel, det bedst bevarede romerske æra arbejde i hele Portugal.

Vi stopper derefter for et besøg i katedralen. Du betaler en billet på 3,50 euro for at få adgang til kirken, klosteret og taget, men det er absolut værd at komme ind.

Vi nyder stadig gyderne i downtown Evora, før vi når det sidste sted, vi ønsker at besøge: Capela dos Ossos of St. Francis Church, et lille kapel, hvis vægge og søjler er fyldt med knogler på mere end 5000 mennesker. Interessant besøg selvom temmelig foruroligende, især når du går gennem indgangen toppet med indskriften “Vores knogler er her for at vente på din”.. . . . Måske lidt dyrt billetten på 5 euro hver, da det tager 5/10 minutter at se det.

Sikkert byen fortjener mindst en hel dag, men vi har travlt med at nå de gyldne strande i Algarve og deres milde klima, så ved middagstid vi hilse Evora og forlade. Som i vores tidligere besøg er vi forbløffet over den lave trafik på motorvejen, og hvordan hvilestederne er smukke og velholdte (en tropisk-tema autogrill med bade, der spreder lyden af regnskoven vil altid forblive blandt mine minder).

Vi ankommer i Lagos i den tidlige eftermiddag, solen har overtaget på skyerne, der er 17 grader, og du indånder duften af havet. Jeg ville også være okay.

Vi valgte som base Dom Pedro hotel, (også med super morgenmad tilbud inkluderet på Booking) en stor ejendom i Meia Praia, smuk og meget lang strand lige udenfor Lagos

I Don Quixotes hjemland

I midten af februar, i anledning af vores bryllupsdag, hvert år vi forlader for en weekend, mens dette år, der har mere tid til rådighed, vi tager omkring ti dage og beslutter at besøge et område af Spanien, som vi aldrig har set, præcis Castilla La Mancha, der ligger syd for Madrid. Da vi er om vinteren (selvom absolut varm for sæsonen) vi ikke rejser med cyklen som sædvanlig, men i bil. Med hensyn til overnatninger reserverede vi ikke noget hjemmefra, men fra tid til anden under rejsen, undtagen den første nat og den sidste, hvor vi spurgte direkte i receptionen på hotellerne tilgængeligheden af værelset.

10/2 – Afgang om morgenen fra Bologna naturligvis via motorvej, med frokost stop i en autogrill i Ligurien og natten over om aftenen i den franske by Aix en Provence, på hotel Campanile, som vi allerede vidste, og hvor vi også spiste buffet (samlede omkostninger på 140,30).

11/2 – En anden lang strækning på motorvejen fra Aix til byen Castellon de la Plana, lige nord for Valencia. Her boede vi på Hotel Civis Jaime I (herunder morgenmad og garage), et godt tre-stjernet sted i byens centrum. Faktisk er dette center ikke, at det især imponerede os, selv om aftenen, da vi gik ud for at spise utroligt, fandt vi ingen steder at stoppe, så vi benyttede os af et lille åbent marked for at købe noget mad for at gøre os to sandwich at spise på værelset.

12/2 – Endelig begynder rejsen ordentligt sagt, med den sidste strækning fra Castellon til Cuenca, vores første turist stop. Byens centrum, der blandt andet er opført på Unesco-listen, er placeret på toppen af en høj grund i bunden af hvilken to floder flyder. Den moderne del, på den anden side, ligger i bunden af denne altura; i dette område stoppede vi på en restaurant – gastrobar til frokost, så vi deponerede vores bagage på det reserverede hotel (NH Ciudad de Cuenca, værelse omkring 78.00 med morgenmad) og gik derefter ud for at besøge den gamle bydel. Du er nødt til at gå lidt op ad bakke i et stykke tid, indtil du kommer til en flodbred, hvorefter der er lidt sværere, men kortere tåre, indtil du kommer til en fodgængerbro, der fører lige til det gamle centrum. Fra broen kan du beundre til højre et gammelt kloster, forvandlet til parador, og til venstre den berømte casas colgadas, svævende på udhæng. Den gamle bydel er meget smuk og velholdt, især hovedtorget med katedralen og de gamle huse alle farvede. Da vi var der var der ikke så mange turister, bare nogle spanske skolepiger. Om aftenen til middag holdt vi i det moderne område.

13/2 – Vi hilste Cuenca og, før overskriften til næste stop, nåede vi en lille landsby omkring tredive km væk kaldet Valeria, nær hvor der er resterne af en gammel romersk by. Vi turnerede alene i det område af udgravningerne, hvor vi fik følgeskab af billetindehaveren, der i brede linjer forklarede funktionerne på stedet med resterne af huse, pakhuse, nymfer osv. En kort afstand, en lille kirke og andre rester af middelalderlig oprindelse. Stedet har udsigt over en meget malerisk lille canyon, også dårligt for den grå himmel. Efter en forfriskende drink i baren på Valeria Square kørte vi op for at nå hoveddestinationen for vores tur, nemlig Toledo, som vi nåede midt på eftermiddagen. Her havde vi reserveret et værelse på Sercotel Alfonso VI (186 for to nætter) beliggende i en smuk beliggenhed, lige under Alcazar, det mammut palads, der dominerer fra over byens centrum

Stadig Madrid!

Min ven Andrea og jeg forlader til Madrid på Iberia flyvning på 6:50 fredag 18 oktober på start fra Bologna.

Landing på Terminal T4, har vi to muligheder for at komme til byens centrum: metroen, hvilket gør flere ændringer, eller taxa. Vi vælger den anden mulighed ved at bruge 30 euro (fast rente). Taxachaufføren forlader os foran hotellets gade, som ligger 350 meter fra Sevilla metro, i centrum. Efter check-in forlader vi hurtigt vores bagage på værelset og starter vores Madrid weekend.

Vi starter ved Puerta del Sol, som ligger 5 minutters gang fra hotellet. Det er en af de vigtigste pladser i Madrid, centrum af byen. På denne plads er der km Nul, det punkt, hvorfra alle afstande af de forskellige steder i et land er taget. Efter de sædvanlige rituelle billeder, gå, når vi Plaza Mayor, som ligner en “lukket” firkant på de 4 sider, hvilket minder meget, selv for stilen, af wienernes pladser. Pladsen er fuld af mennesker og gadekunstnere. . . og gå til souvenirbilleder. En kort afstand er den berømte Mercado de San Miguel, kongeriget tapas, den typiske spanske snack. Fortsætter til fods vi når det kongelige palads (spanske suveræne bor ikke her, de kommer her kun for officielle demonstrationer) og katedralen i Almudena. Vi går straks ind i sidstnævnte for en kort tur inde og umiddelbart efter vi linje op for at købe billetter (Royal Palace – Real Cusina – 14). Slottet er helt sikkert at besøge, hvis du er i byen!

Om eftermiddagen leder vi til Atocha togstationen, især da en rigtig tropisk have er blevet skabt indeni. At se og fotografere absolut! Vi slutter dagen med et besøg på Prado Museum, og ved at drage fordel af den gratis adgangstid (h 6 pm – 8 pm mandag til lørdag), vi linje op fra 5 pm og efter en travl time på fuld tid, vi formår at komme ind. Inde er det ikke muligt at fotografere endnu et værk, men det er værd at se det, fordi det indeholder, blandt andre, værker af Caravaggio (David og Goliat for eksempel), Raphael og Velasquez.

Vi vender tilbage til hotellet og til middag vælger vi en af de tapineries i umiddelbar nærhed (vi er lidt kogte af før daggry vækkeur og km rejste i dag …). Efter middagen vælger jeg at tage en tur og nå paladset i Bank of Spain (bliver berømt for at filme den tredje sæson af en af mine foretrukne Netflix-serien “The House of Cards”), og kort efter, sæde for kommunen, Palazzo Cibeles, alle lyser op.

LØRDAG 19 OKTOBER: I dag hele dagen i Madrid, vågner vi op relativt tidligt og gøre et kort foto stop ved Palazzo de Cibeles (for at vise det til min ven Andrea). Jeg opdager, at det ikke er muligt at få adgang til toppen, fordi det er lukket, og så går vi for at besøge Retiro Park og dens Crystal Palace. Indgangen er gratis og klokken 10 om morgenen mennesker er der relativt rigtigt. Walking i parken, vi når Crystal Palace, som indeholder et par kunstværker indeni. Når vi forlader, efter ca 40 minutters gang, ankommer vi til Debob-templet, et egyptisk tempel doneret til Spanien. Hvis du er i området anbefale et besøg, selv kun eksterne. Mange beundrer det ved solnedgang, hvis dagen giver det. Efter et kulinarisk stop, strengt pakket, kommer vi tilbage på march for at besøge Kirken San Antonio De Los Alemanes (indgang koster 2), meget smuk inde (personligt finder jeg det smukkere end den samme Madrid katedral).

Vi leder ud til den nærmeste metro og køber hver en cachet billet på 10 ture (Tarjeta Multi) for mængden af 12,20 euro. Den første metro tager os til Wanda Metropolitano, hjemsted for “colchoneros” (de er tilnavnet spillerne i Atletico Madrid på grund af farven på den skjorte, der ligner den af lærreder, der bruges til at frakke madrasser ..). Det er her, vi venter på fodboldsammenstødet, der er planlagt til i eftermiddag: Atletico Madrid – Valencia. (selvfølgelig havde jeg købt billetter hjemmefra et par måneder før). Ud over resultatet af kampen må jeg indrømme, at jeg kunne lide selve oplevelsen, fra den nye generation stadion, hvorfra du kan se godt overalt, til jubel … rart at se de forskellige virkeligheder i de mest berømte og fulgte sport i verden! I slutningen af spillet tager vi metroen i retning af hotellet. Efter bruseren går vi ud til middag, altid i en af restauranterne / tapineries ikke langt væk. Vi vælger begge paella, vegetabilsk mig og Andreas mariscos (fisk). Begynd at hælde regn, og vi kommer hurtigt hjem, når middagen er overstået

Tyskland treviri, Mainz, Koblenz og Köln

Indførelsen:
Treviri – Mainz – Koblenz og Köln: her er vores rejse i denne uge af august! Det er en lang drømt rejse, der tager os til bredden af Rhinen og Mosel… Vi kan ikke vente med at forlade. En komfortabel Ryan Air flyvning fra Bergamo tager os til Köln, som vi forlader som det sidste stop på vores turrejse. Trak udlejningsbilen (en Fiat Cinquecento sort, komfortabel og lille), vi leder til vores første stop: TREVIRI (Trier), som også var hovedstaden i det sene romerske imperium.

TREVIRI, den romerske flod, lørdag den 12.
Vejret er ikke det bedste, men på trods af regnen – efter et par timers kørsel – vi er i Treviri. Ved en fejltagelse satte vi turen uden motorvej : vi strakte rejsetiden lidt, men vi var heldige nok til at krydse smukke landsbyer og se udefra to uventede slotte. Vores hotel (reserveret på booking) er lidt ud af centrum, men kommer med gratis parkering. Vi bruger 136 euro i to nætter, hjertelig morgenmad, herunder: dette er HOTEL KUGEL, der ligger i St. Martinusplatz (www.hotelkugel.de). Vi anbefaler det stærkt: det er en meget ren og rummelig to-stjernet, i et roligt område, hvor du sover godt. Efter frokost, lad din bagage på hotellet, vi forlader for den gamle bydel, som er den ældste bymidte i Tyskland. Denne første tur, fra Kostantin Basilika til The Nigra Gate, ophidser os (og heldigvis er vejret også blevet bedre). Det er en behagelig provinsby, livlig og endnu ikke invaderet af masseturisme, hjemsted for et gammelt universitet. Siden 1986 har alle romerske monumenter, katedralen og vor Frue Kirke været PÅ UNESCOs verdensarvsliste. Basilica of Constantine – slottet af tronen i romertiden – blev fuldstændig ødelagt under Anden Verdenskrig og blev genopbygget. I dag er det hjemsted for en protestantisk kirke, men på trods af alle de renoveringer er det stadig både stemningsfulde og mystiske. Fra dette monument leder vi til katedralen med den tilstødende Vor Frue Kirke, begge smukke. Katedralen, fra det 4. Vor Frue Kirke, på den anden side, er en af de ældste gotiske katedraler i Tyskland: den gotiske stil er min favorit, og selv om jeg har et blødt punkt for det franske, må jeg sige, at denne tur til Tyskland har gjort mig sætter pris på de tyske resultater. Pladsen foran er HAUPTMARKT, byens centrale torv og centrum for dagtimerne animation. Udsigten over katedralen og vor Frue kirke er simpelthen spektakulære. I centrum er der en kopi af et skib, der tilhører et mindesmærke. Det er et symbol på byen, hvis oprindelige opbevares i bymuseet. Kopier af dette fartøj er spredt på forskellige steder, og den næste dag vil vi se originalen på museet. Gågaden krydses af Hauptstrasse tager os til Nigra Gate, som vi i dag har tid til at beundre kun det imponerende ydre. Vi vender tilbage til parkeringspladsen (bemærk godt: parkeringspladserne i Tyskland er meget dyre !!!) gennem en plads, der huser den moderne Fountain of Craftsmen (som udstiller bronze figurer, der repræsenterer de forskellige kunst og kunsthåndværk), og vi stopper for at beundre de kejserlige bade udefra. Selv bare fra en afstand er de fantastiske! Efter en god nats søvn vågner vi tidligt op med solen, og så fortsætter vi besøget af byen startende fra Nigra Gate, som er dens symbol. En billet på 18 euro hver giver mulighed for besøg af alle de romerske monumenter i byen (kun Bade barbara er gratis). Det bliver en intens dag til fods, som vi ikke vil glemme

Miniture på Balkan

Rejsen begyndte med en Flight Bologna – Podgorica af Ryanair, som tilbød en god pris på trods af booking kun en måned før og i august. Kendskab til rejseplanen allerede, nætterne vi havde reserveret dem alle på forhånd gennem Airbnb eller Booking.com, for et gennemsnitligt forbrug på 60 euro pr. Nat for et dobbeltværelse (eksklusive nætter i Dubrovnik hvor gennemsnittet var meget højere).

Efter en sen aften landing, i Podgorica stoppede vi bare for natten, uden at besøge byen, fordi i guiden blev det ikke beskrevet som en by, der ikke må gå glip af.

DAG 1 – Efter at have taget udlejningsbilen i lufthavnen, på den første dag i turen ledes vi til Budva, ikke tager den korteste rute, men strækker sig til at passere gennem Lake Skadar og Sveti Stefan. Af søen tog vi en lille rundvisning i kysten tager en vej til venstre lige efter broen, der krydser den, og vi kunne nyde et smukt landskab. Med lidt mere tid ville det have været værd at tage en bådtur, fordi søens natur er meget smuk.

Efter vaskning søen lidt vi ledes til Sveti Stefan, en lille ø forbundet til kysten kun ved en sandet tunge. Det umulige i at finde en parkeringsplads og det faktum, at øen bestod af et privat hotel fik os til at stoppe kun tid til at tage et billede, fordi alligevel udsigten både fra vejen for at komme dertil og i nærheden af landsbyen er interessant og karakteristisk.

Før vi går til Budva, hvor vi ville sove, stopper vi for at tage en dukkert i havet ved Becici beach, hvor vi for et par euro tager en paraply og to liggestole og tager et bad i et krystalklart vand. Den første virkning med det montenegrinske hav er meget positiv.

Mod aftenen ankommer vi i Budva, vi forlader vores kufferter på et hotel beliggende på et næs lige foran den gamle del af byen og gå ned til den gamle bydel. Den gamle del af Budva er meget flot, fuld af restauranter, hvor du kan spise nogle lækre fisk og små butikker. Byen virkede meget livlig og animeret af en lokal turisme. Valget af et hotel lige uden for den gamle bydel var taktisk, da fra lang afstand den nye del af Budva ikke føltes som meget.

DAG 2 – På den anden dag tager vi til Kotors tur. Ideen var at komme op til Lovcen synspunkt, men vejen viser sig at være lidt for ru for vores evner, og vi beslutter at stoppe halvvejs op ad klatre, hvorfra du stadig nyder en smuk udsigt over bugten. Kotors naturlige skønhed skuffer os ikke. Når vi kommer ned til Kotor by og forlade bilen på B&B, altid booket taktisk på et sted, hvorfra du kan nå centrum til fods, vi besøger den gamle bymidte. For at undslippe varmen søger vi ofte tilflugt i små souvenirbutikker og kunsthåndværk, og altid på grund af den høje temperatur opgiver vi at klatre på væggene. Centret elskede det med sine gyder og sine historiske hjørner.

DAG 3 – På den tredje dag går vi rundt om bugtens kyst og stopper i Perast, hvor vi lejer to kajakker for at nå de to holme foran autonomt og tage et dejligt bad i den kunstige strand overfor, hvilket synes at være både centrum af movida montenegrinske med cocktailbar og høj musik. Landsbyen Perast er også et besøg værd og tilbyder meget smuk udsigt, især ved solnedgang.

DAG 4 – Den fjerde dag er kommet tid til at krydse grænsen og forlade Montenegro til Kroatien. Efter at have passeret toldmed en god time i træk, før vi ankommer til næste stop, Dubrovnik, stopper vi for lidt afslapning på Kupari beach. Den klarhed og blå farve af vandet kolliderer med den grå af de forladte hoteller rundt og stadig vise tegn på bombningen lidt under krigen i det tidligere Jugoslavien. Hvis du ikke bemærker bygningerne, er stranden meget flot og giver dig mulighed for at snorkle, og de familier, der nyder det, er en hymne til genfødslen. Mod aften leder vi til B&B reserveret udenfor Dubrovnik. For at komme til centrum tager vi en god halv times gåtur, men det sparer os stress i at finde parkering og aftener lidt køligere og roligere

St. Petersborg og Moskva: mellem fe kupler og stalinistisk arkitektur

Set: for at undgå mulige problemer og være langt fra ambassaden / konsulatet vi betroet, 3 måneder i forvejen, praksis til et online-agentur, der har givet altomfattende levering og indsamling af pas.

Transport: Vi fandt det meget bekvemt at flyve med Pobeda Airlines gør det på St. Petersborg og tilbage fra Moskva. For at komme mellem de to byer brugte vi det komfortable højhastighedstog (04:00), mens vi i byen altid brugte lokal metro eller bus.

Overnatning: to lejligheder booket på Booking.

Vejret: den anden uge af september viste sig at være meget varmt i Moskva (fra korte ærmer), mens køligere i St. Petersborg, som er tilbøjelig til vind og variabelt vejr.

Guide: Vi valgte vejledning af Turing Club “Moskva. St. Petersborg” men det skuffede os meget. Faktisk har det vist sig at ligne en historiebog og efter vores mening upraktisk at udarbejde en rejseplan.

DEL 1: ST. PETERSBURG
Vi tilbragte tre hele dage i St. Petersborg og helt sikkert fortjente dem alle (måske en fjerde ville ikke blive forkælet ved at tilføje Peterhof besøg). Heldigvis er byens største attraktioner ret tæt på hinanden, så det er meget fordelagtigt og nemt at planlægge vandreruter. Vores lejlighed var beliggende nær Gorokhhovaya Street et meget bekvemt område at besøge byen, men også meget levende med forskellige klubber og butikker.

Dag 1: Om morgenen ledes vi straks til Peter og Paul’s Fortress, med det uundgåelige besøg i zarernes grav. Det skal bemærkes, at nær indgangen til fæstningen, men især skjult af træer og snubbed af grupper af turister, er der St. Petersborg moskeen, der er absolut værd at se i det mindste udefra. Lige efter frokost, efter at have krydset Neva vi slentrede gennem stierne i Sommerhaven og derefter hovedet med bus til katedralen i opstandelsen, i den østlige del af byen. Sidst på eftermiddagen vendte vi tilbage til den lange Neva og netop til børsen ser de omkringliggende bygninger.

Dag 2: På den anden dag brød vi besøget af byen med en udflugt til Catherines palads, let tilgængeligt med busser, der afgår fra Metrostationen Moskovskaya. I nærheden af denne station kan du beundre den gigantiske statue af Lenin foran det kolossale House of the Soviet. Efter at have flyttet af metroen benyttede vi os af at tage en kort rundvisning i de smukkeste stationer; “Avtovo”, “Narvskaya” og “Kirovsky Zavod” – efter vores mening endnu smukkere end dem i Moskva. Om aftenen, tilbage i St. Petersborg, vi slentrede gennem gaderne i centrum, indtil vi nåede Winter Palace, at om aftenen, alle tændte, udøver en ekstrem charme.

Dag 3: På den tredje dag besøgte vi i træk kirkerne i St. Isaac, katedralen i Kazan og kirken på Spildt Blod (med kaffepause på House Singer) – det er muligt at kunne se alle tre på en morgen er alle tæt nok på hinanden. Eftermiddagen i stedet var helt dedikeret til Hermitage (for de fleste kunstelskere jeg anbefale en hel dag).

DEL 2: MOSKVA
Går videre til Moskva 2 og en halv dag var vi i stand til at nyde det fuldt ud at se alle de attraktioner, vi havde markeret. At være en stor by viste det sig vigtigt at bo i et centralt område, der lettede rejse: netop vi var i nærheden af Povarskaya Street, et område, der syntes stille og sikkert (kun defekt fraværet af lokaler)

Nytårsaften varm i Thailand

I september besluttede vi at forkæle os selv med en varm nytårsaften, og så valgte vi Thailand som destination for december.

Desværre tog det et par dage af ubeslutsomhed at se priserne på flyvninger stige, men i sidste ende besluttede vi at købe flyvningen med Aeroflot, vej til Bangkok og tilbage fra Phuket for omkring 1.100 euro hver.

I det mindste flyvningerne var store i virkeligheden var de meget punktlige og komfortable, fordi vi befandt os i en mellemliggende klasse mellem superøkonomien og virksomheden med brede og komfortable sæder, frokost service og business stil middag.

Turen var hovedsagelig havfokuseret, som vi planlagde følgende destinationer for:

– Bangkok (1,5 dage)

– Koh Lanta (4gg)

– Koh Phi Phi (2gg)

– Krabi-området (2d)

Vi forlod om aftenen den 26 december og ankom til Bangkok om aftenen den 27. For dovenskab men for det meste fordi vi ønskede at komme til byen i tide til at spise, tog vi straks en taxa, der tog os til ns hotel (Anantara Sathorn). Vi tjekkede hurtigt ind og hoppede på den første tuk tuk for at tage os til en lille restaurant, som vi allerede havde sat plads til på udkig efter inspiration på Tripadvisor. Desværre tuk – tuk driver gjorde lidt af et trick og straks forsøgte at tage os, hvor han ønskede os i stedet for hvor vi ønskede. Resultat? Vi ankom for sent på restauranten og gav 4 th (et tyveri i betragtning af afstanden rejste og Thailand) til føreren for at få os til at forlade et tilfældigt sted, hvorfra vi derefter ledte efter en restaurant til fods. Ikke ligefrem fremragende start kort sagt!

28. december

For den første dag i Thailand besluttede vi at bestille en guidet tur for ikke at spilde tid og især lade os forklare noget fra en lokal person. Vi havde reserveret vores guide fra Italien med “Din thailandske guide”. Guiden, Elena, dukkede op til tiden på hotellet, vi gennemgik tidsplanen for dagen sammen og derefter forlod vi for en rundvisning i byen. Vi besøgte de vigtigste templer i Bangkok, det kongelige palads, en landsby på vandet og tog derefter en rundvisning i kanalerne med et stop i en orkidé afgrøde. Dagen var meget rig og smuk, vi spiste frokost på et lille sted uden turister sammen med vores guide og så vendte vi tilbage til byen altid med hende, men via en Uber-stil service.

For aftenen havde vi reserveret middag på et berømt Bangkok mødested, Above Eleven. Restauranten (også lokal med levende musik) er en himmelbar på 34. Vi havde reserveret på forhånd, så vi ventede på et sofabord, der overset lige i tomrummet. Fantastisk middag, cocktails og service også. Priserne klart i overensstemmelse med Europa og ikke med landdistrikterne Thailand.

29. december

Vi havde reserveret et fly til Krabi med Nok Air til 6: 30 om morgenen, men et par dage efter booking aflyste flyselskabet flyvningen. Da det var meget billigt (50 euro) og ikke har fundet et levedygtigt alternativ til pris og tid, besluttede vi at ændre vores tidsplaner og tilpasse sig den nye tidsplan foreslået af selskabet eller tage flyvningen kl.

Vi tilbragte morgenen vandrer rundt om et stort Bangkok søndagmarked. I de første par minutter blev vi ophidset, men efter et stykke tid indså vi, at det var en kontinuerlig række af de samme objekter, som vi snart mistede interessen for. Vi hentede metroen og gik tilbage til hotellet for at hente rygsække. Derfra tilbage i en taxa, tog vi os til Don Maeng lufthavn, at indenrigsflyvninger

Lodz den polske by biograf

Lodz en polsk by stadig lidt kendt for de mange turister, der i stigende grad beslutter at besøge Polen. Byen Lodz er blot 3 timers bus fra Warszawa Modlin lufthavn og er det perfekte rejsemål for en sjov og funklende weekend med shopping og natteliv. Lodz fortid har været præget af katastrofale begivenheder, der har set hende gå fra den ubestridte “dame” af Polens tekstilindustri til en generel forfald, der hurtigt bragte ned sin blomstrende handel, hurtigt forlader byen i total forfald. De enorme røde murstenshuse, når byens produktion hub, er blevet forladt og bliver steder af dyb trøst, en mørk situation, der har varet i nogen tid, indtil den lokale administration har besluttet at genoplive formuer Lodz, omdanne, hvad der nu var en ghetto, hvorfra man kan holde afstand, i en af de mest trendy og animerede kvarterer i byen. Manufaktura, via Drewnowska 58 er et stort shoppingområde, der engang var sjælen hos de tekstilvirksomheder, der havde deres røde mursten virksomheder her, og at efter omhyggelig renovering, er de tilbage til at skinne ved at være vært inde biografer, restauranter og butikker af alle slags, og at i weekenden kommer til live med folk, der passerer her hele eftermiddage , nipper til en kop kaffe eller kaster sig med en papirmasse mellem paladser. Om sommeren er en ministrand endda sat op for at give lokale besøgende og ikke indtryk af at føle sig nedsænket i den fulde ferieånd. I Manifaktura kan du også spise noget takket være tilstedeværelsen af en mad domstol inde i indkøbscenteret, der forbliver åben selv om aftenen i weekenden. Derudover er Manifaktura ofte scenen for meget vigtige musikalske arrangementer, der tiltrækker folk fra lande uden for byen.

Lodz er en meget anderledes by end de andre polske perler jeg har besøgt som Warszawa eller Breslavia, som er kendetegnet ved en mere højtidelig arkitektur, skønheden i lodz du nødt til at kigge blandt sine art Nouveau paladser Piotrokavska Avenue, 4 kilometer vej til at gå med dine øjne til himlen for at beundre silhuetten af nogle paladser eller kigger gennem gyderne, der starter sidelæns, hvor man kan finde farverige vægmalerier, der udtrykker den ungdommelige sjæl af denne nye by. På Via Piotrokavska kan du finde butikker af enhver art, fashionable barer og restauranter, hvor man kan spise ikke kun lokale retter, men frem for alt international mad. Men mens Lodz er helt sikkert en by, der har været i stand til at redesigne sin bymæssige aspekt ved at ombygge forladte områder, dens glans af biografkapital er aldrig blevet overskygget. Lodz’s filmindustri bor lige her, den store instruktør Roman Poloski studerede i byen og i øjeblikket mange studerende kommer til Lodz for at deltage i filmskolen. For bedre at forstå betydningen af biograf for byen Lodz anbefaler jeg et besøg på filmmuseet beliggende nær Zrodliska Park en halv times gang fra centrum. Hvis du bruger tid på at shoppe i de mange indkøbscentre i Lodz og går mellem barer og restauranter er gå glip af, for naturentusiaster, et spring til den botaniske have nær Atlas Arena, ikke langt fra Kaliska busstation, hvor pendulfart, der forbinder Lodz med Warszawa Modlin lufthavn ankommer, besøger dette hjørne af grøn i løbet af en solskinsdag er virkelig meget afslappende , prisen på billetten er kun 2 euro, og du kan variere mellem enorme græsplæner og en lille og smuk japansk have, den ideelle afslutning for en weekend i en by, der ønsker at lave trend.

Fra Krakow til Østersøen: På vej gennem Polen

Det er sommeren 2019, og den sædvanlige feriegruppe i år er indsnævret, og i betragtning af mine forældres fravær besluttede jeg (David), min kone Chiara og vores søn Gianluca at gøre noget andet: Brug areo en transportmiddel, og lej derefter en bil, når vi nåede den tilsigtede destination. Kasseret, på grund af de høje omkostninger, Baltikum hypotese, vi valgte Polen, en lang tur fra syd til nord for at opdage byer, slotte og steder af hukommelse.

Kombinationen af fundne flyvninger er ikke den bedste, vi vil forlade Treviso, mens afkastet vil være til Orio al Serio, men flyver billigt med Ryanair vi var nødt til at bosætte sig. Hvis du har tålmodighed til at læse mig, vil du opdage Krakow og dens omgivelser, så Breslavia, Poznach, Torui og endelig Gdansk og Østersøen.

Krakow har allerede skrevet udførligt i andre dagbøger, og der er ingen mangel på websider dedikeret til byen, så jeg vil ikke understrege her skønheden i Markedspladsen (Rynek Gowny), den gå glip af besøg af Wawel eller den klassiske rundvisning i det jødiske kvarter (Kazimierz); Jeg vil forsøge i stedet at introducere dig til mindre kendte steder og give dig nogle tips om hvor man kan bo, spise og shoppe.

Lad os starte med nogle turisttips: nær Grodzka Ulica, for eksempel, vi nød turen inde i huset, hvor den fremtidige John Paul II opholdt sig i omkring 15 år, før de blev kardinal. Fra memorabilia til tøj, fra skrivebordet til hans Bibel, fra knælende til malerierne udstillet: her alt taler om ham. Fortsætter mod Markedspladsen opmærksomme på rip-offs: før du køber et minde om byen eller bare en T-shirt med indskriften Krakow vendte flere butikker, fandt vi bedre og billigere produkter på Floriaska og blandt banketter af Fabric Market (Sukiennice). Kom til Rynek, glem ikke at stoppe og prøve en af Wawels mange chokoladespecialiteter: slikke dit overskæg som katte! Også på pladsen tage et billede med Piotr, den polske koreograf og instruktør, hvis statue er placeret på den berømte Cabaret Piwnica Pod Baranami, grundlagt af kunstneren selv. Tag en kort omvej til det slovakiske teater langs Floriaska, det er det værd. Ankommer nær døren, en tur langs de gamle mure er et must, intet ekstraordinært, men stadig stemningsfulde panorama med klokketårnet i Kirken St. Mary i baggrunden. Hvis du elsker udsigten ovenfra gå ikke glip af opstigningen til Rådhuset (Ratusz w Krakowie), på trods af umuligheden af sikkerhedsmæssige årsager for at nå terrassen, fortjener udsigten på pladsen indsatsen. Uden for de klassiske turistruter er det værd at nå distriktet Podg-rzze for at besøge den imponerende kirke St. Joseph (Koci’s) Selvom det er relativt nyt, har det et billedligt meget rigt interiør. Kvarteret er også kendt for at være vært for den berygtede Oskar Schindler Factory, industrimanden, der reddede tusindvis af jøder fra den visse død.

Her er nogle kulinariske tips: prøv Zapiekanka (prøv det i Kazimierz Square) og Sernik (en kage lavet af blød ost produceret i det polske landskab), to lokale specialiteter, som du også finder i andre byer, men ikke så god som her. Endelig, lad os tale om den ideelle indkvartering; medmindre du er en af dem, der ikke kan opgive aftennattelivet, anbefaler jeg, at du finder indkvartering uden for den gamle bydel. Hoteller og lejligheder er billigere og offentlig transport er hurtig og billig. Vi var meget heldige, vi holdt i bydelen Podg – rze i en stor lejlighed og ligger kun 300 m fra sporvognsstoppestedet